Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ukrainiečių vaikams – nemokamas ugdymas, būreliai ir maitinimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Klaipėdos rajone įsikuria vis daugiau nuo karo siaubo pabėgusių ukrainiečių šeimų. Daugiau nei 90 jų vaikų jau įsiliejo į ugdymo procesą rajone. Taryba vieningai sutarė, kad būtina lengvinti šių šeimų patiriamą finansinę naštą – ukrainiečių vaikai bus atleisti nuo ugdymo mokesčio ikimokyklinėse įstaigose, taip pat nuo mokesčio už būrelius Savivaldybės švietimo, kultūros, sporto įstaigose. Be to, darželinukams bus organizuojamas nemokamas maitinimas.

 

Šios lengvatos Klaipėdos rajone gyvenantiems ir čia ikimokyklinio ugdymo įstaigas bei neformaliojo švietimo užsiėmimus savivaldybės įstaigose lankantiems vaikams galios iki metų pabaigos.

Ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems skirtų užsiėmimų pasiūlymų visame Klaipėdos rajone galima rasti Savivaldybės interneto svetainės www.klaipėdos-r.lt skiltyje „Parama Ukrainai“, „Užimtumas“ ČIA.  

Taip pat Tarybos posėdyje nutarta Klaipėdos rajono mokyklose komplektuoti išlyginamąsias klases ir išlyginamąsias mobiliąsias grupes. Jose vaikai mokysis lietuvių kalbos ir pasirengs mokytis pagal bendrojo lavinimo programas.

Išlyginamosiose klasėse bus ugdoma ne daugiau nei 15 vaikų, o mobiliosiose grupėse – ne daugiau kaip 4 vaikai, nemokantys lietuvių kalbos.

Daugiau ukrainiečiams aktualios informacijos apie švietimą skelbiama skiltyje „Parama Ukrainai“, „Švietimas“ ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,