Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose kviečia kurti velykinę margučių pievelę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Šiais metais gargždiškiai vėl kviečiami kurti velykinę nuotaiką mieste – gaminti originalius margučius, kuriais bus papuoštos erdvės Gargždų mieste.

 

VšĮ „Revilita“ kviečia moksleivius, įvairias organizacijas, įstaigas, bendruomenes ir pavienius gyventojus kartu kurti šventinę nuotaiką nuo balandžio 14 dienos puošiant pieveles prie šachmatų ir knygyno.

Pirmą kartą margučiais pievelė prie knygyno buvo papuošta 2019 metais, vėliau įgyvendinti idėją sukliudė įsisiautėjusi pandemija, o šiemet vėl kviečiama puošti savo miestą.

„Norėjosi prieš Velykas miestą išjudinti, papuošti. Galvojome puošti didelį medį, bet pasikalbėjome su Savivaldybės architektu, kad yra daug visokių niuansų, ir jis mums pasiūlė puošti skverelį prie knygyno. Jis buvo ką tik sutvarkytas, bet toks labai liūdnas – nors pačiame centre, tačiau tarsi be gyvybės. Idėja prisijaukinti šią vietą mums labai patiko ir taip atsirado margučių pieva“, – apie iniciatyvos pradžią „Vakarų ekspresui“ pasakojo VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė.

Vos per savaitę sujudusi bendruomenė skverelį papuošė įvairiausiomis dekoracijomis ir sukūrė unikalią erdvę Velykų ir Atvelykio laikotarpiui.

Joje į žemę buvo įsmeigta keli šimtai įvairiausių margučių.

„Gargždiškiai tikrai turi fantazijos. Jie atneša nuo paprastų, išpaišytų margučių iki įvairiai dekoruotų, megztų, skiautinių ir visokiausių kitokių išradingų margučių. Dydžiai taip pat įvairūs – nuo mažų iki didžiulių karkasų. Atėjęs pasižiūrėti jautiesi lyg parodoje“, – su šypsena prisiminė R. Bagdonienė.

Pašnekovė džiaugėsi aktyviais ir bendruomeniškais Gargždų gyventojais. Jie ne tik gamino ir nešė margučius miestui puošti, bet ir stengėsi prižiūrėti pievelę, aptvarkyti, jei margučius išvartė vėjas.

„Bendruomeniškumas yra tarsi vyšnaitė ant torto“, – akcentavo R. Bagdonienė.

Visą savaitę pievoje pūpsojusius margučius, kurie nebuvo stipriai nukentėję nuo gamtinių sąlygų ar piktavalių, organizatoriai išsaugojo ir jais miestą puošė ne vieną kartą.

„Kai prasidėjo kovidas, kvietėme padaryti margučių bangą socialiniuose tinkluose. Žmonės prie namų puošė savo erdves, nuotraukas siuntė mums ir padarėme virtualią margučių pievą“, – prisiminė pašnekovė.

 

Nauja erdvė

Šiais metais vėl grįžtama į miesto erdves – bus puošiamas ne tik skverelis prie knygyno, bet ir pievelė prie šachmatų.

Atnešti pagamintus margučius gargždiškiai kviečiami nuo rytojaus, balandžio 14 dienos.

Organizatoriai pagamintų margučių pievelėje prie šachmatų lauks rytoj nuo 12 val., prie knygyno – nuo 15 val.

Erdves kartu puoš Gargždų krašto muziejus ir seniūnija. Jei bus geras oras, pasirodymą dovanos Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro breiko studija.

Taip pat rytoj 17 val. Gargždų krašto muziejus kviečia į dar vieną velykinį renginį – doviliškės Dalios Lengvinaitės šiaudinių sodų parodos atidarymą.

„Labai džiaugiuosi seniūnijos, knygyno, muziejaus iniciatyvomis ir bendradarbiavimu. Šiais metais muziejus dar paruoš stacionarų lovelį ridenti kiaušiniams. Jis bus pievelėje prie šachmatų ir šeimos galės ateiti išbandyti šią velykinę pramogą. Staigmenų ruošia ir seniūnija, todėl labai kviečiu gargždiškius ir patiems puošti miestą, ir ateiti pabūti papuoštose erdvėse. Labai kviečiame ir aplinkinių savivaldybių gyventojus – ne tik atvykti pasižvalgyti, pasifotografuoti, bet ir patiems atvežti kokį kiaušinuką“, – kvietė R. Bagdonienė.

Didžiąją dalį šventinių papuošimų pievelėse norima įkurdinti iki Velykų, tačiau norintieji gali savarankiškai margučiais pieveles papuošti ir vėliau, tarp Velykų ir Atvelykio.

Nurinkti papuošimus planuojama balandžio 25 dieną.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,