Logo
 Spausdinti šį puslapį

Puikus „Kranto“ moksleivių pasirodymas Lietuvos mokyklų pradinių klasių šachmatų čempionato atrankoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Balandžio 12 dieną įvyko Lietuvos mokyklų pradinių klasių šachmatų čempionato Lietuvos Respublikos Prezidento taurei laimėti atrankos varžybos. Šeštame pogrupyje kartu su dar kelių rajonų atstovais kovėsi ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos 3d klasės moksleiviai, vadovaujami mokytojos Dianos Simutienės. Komandą galėjo sudaryti bet kiek tos pačios klasės moksleivių, bet įskaitai buvo skaičiuojami aštuonių geriausiai pasirodžiusių rezultatai.

 

Taip jau susiklostė, kad Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos 3d klasėje mokosi net 6 moksleiviai, neblogai suprantantys šachmatų žaidimą, beveik visi yra lankę arba lankantys Sporto centro šachmatų ugdymo grupę. Tai jie ir nusprendė pabandyti laimę kovoti dėl patekimo į finalinį etapą. Komandą sudarė: Noja Valaikaitė, Jonas Šimulis, Rokas Mažeikis, Domantas Juknius, Edgaras Frolovas ir Marijus Mažonis.

Lichess platformoje online buvo sužaisti 5 turai, kiekvienam žaidėjui skiriant po 5 min. ir 2 sek. po kiekvieno ėjimo visai partijai. Užbėgant už akių, reikia pasakyti, kad mūsiškiai viršijo lūkesčius. Dalis varžovų buvo nedaug susidūrę su varžybų praktika, įgiję mažiau patirties, tai mūsiškiai juos tiesiog aplošinėjo be jokio pasigailėjimo.

Galutinėje įskaitoje tarp 53 dalyvių visas pirmas šešias vietas iškovojo Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai. Po 5 taškus iš 5 galimų surinko Noja Valaikaitė, Jonas Šimulis, Rokas Mažeikis ir Edgaras Frolovas. Tik Domantas Juknius ir Marijus Mažonis pelnė po 4,5 taško. Visiems pagal nuostatus už sužaistą partiją pridėjus po pusę taško, mūsų moksleiviai surinko 44 taškus ir šešiese sugebėjo aplenkti visas pogrupyje kovojusias septynias klases.

Dabar reikia laukti pakvietimo ir ruoštis vykti į Vilnių kautis gyvai. Čia jau suvažiuos patys pajėgiausi iš visų Lietuvos kampelių. Netruks prabėgti laikas ir pamatysime, ko „krantiečiai“ verti bus finale. Žinoma, linkime jiems pačio geriausio.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,