Logo
 Spausdinti šį puslapį

Susitelkusios seniūnijos padeda į jas atvykstantiems ukrainiečiams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vėžaičių seniūnijoje. Klaipėdos r. sav. nuotr. Vėžaičių seniūnijoje. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajone prieglobstį rado jau daugiau nei 900 pabėgėlių iš Ukrainos. Todėl šią savaitę vicemerė Ligita Liutikienė lankosi Klaipėdos rajono seniūnijose, su kuriomis aptariami joms tenkantys nauji iššūkiai ir rūpesčiai.

 

Jau aplankytos Vėžaičių, Dauparų-Kvietinių, Gargždų bei Dovilų seniūnijos. Jose vicemerė Ligita Liutikienė susitiko su seniūnijų, socialiniais bei kultūros darbuotojais, bibliotekininkais.

„Į rajoną atvykus nemažam skaičiui karo pabėgėlių, žinoma, išaugo socialinių, sveikatos ir kitų paslaugų poreikis. Pavyzdžiui, vien Vėžaičių seniūnijoje jau gyvena apie 50 ukrainiečių. Ir šie skaičiai nuolat kinta. Taigi su seniūnijų darbuotojais aptariame ne tik tai, kaip sekasi organizuoti įvairias paslaugas ir teikti pagalbos priemones, bet ir kaip ukrainiečiams pavyksta įsilieti į gyvenimą naujoje vietoje. Šiuo jautriu metu ypač svarbu mažinti jų socialinę atskirtį ir padėti pasijusti mūsų bendruomenės dalimi“, – įsitikinusi mero pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Dauparų-Kvietinių seniūnijoje. Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Susitikimų metu taip pat aptariami pabėgėlių apgyvendinimo, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos patvirtintos 267 eurų išmokos bei Maisto banko dalijamų maisto paketų poreikis ir kitos problemos.

„Džiugu matyti, kad mūsų seniūnijos puikiai tvarkosi su naujais iššūkiais. Tiek seniūnijų darbuotojai, tiek bendruomenės ir įstaigos susitelkę padeda vieni kitiems, visus klausimus sprendžia lyg viena komanda. Nuoširdžiai dėkoju už tokį atsidavimą“, – teigia vicemerė Ligita Liutikienė.

Vizitai po Klaipėdos rajono seniūnijas bus tęsiami ir kitą savaitę.

Primename, kad ukrainiečiams aktuali informacija apie socialinę paramą, užimtumą, įdarbinimą ir kitus klausimus skelbiama Savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt, skiltyje „Parama Ukrainai“.

Dovilų seniūnijoje. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,