Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybės keliams – ir valstybės finansavimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos raj. sav. nuotr. Klaipėdos raj. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono kelių infrastruktūrai Savivaldybė šiemet skyrė 11 mln. eurų. Iš jų daugiau nei 3 milijonai – Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, kurios naudojamos ne tik naujų kelių projektų rengimui, bet ir jų asfaltavimui. Lėšas Taryba paskirstė tiems objektams, kuriuos kaip svarbiausius ir prioritetinius išskyrė pačios seniūnijos.

 

„Dažnai susiduriu su gyventoju klausimais, kodėl asfaltuojamas vienas, o ne kitas kelias, kas priima sprendimus, kokie keliai prioritetiniai. Šiuo metu Taryba jau yra patvirtinusi 2022–2024 metų prioritetinių kelių sąrašą, kurie atrinkti, atsižvelgiant į seniūnijų siūlymus bei tokius kriterijus kaip gyventojų skaičius, kelių ilgis ir pan. Taip pat kelius asfaltuojame ir pagal ilgalaikį infrastruktūros vystymo planą iki 2025 m. Būtent atsižvelgiant į prioritetų sąrašą paskirstytos net tik Savivaldybės biudžeto, bet ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, – sako Administracijos direktorius Justas Ruškys.

Šiuo metu Kelių priežiūros ir plėtros programos bei Savivaldybės lėšomis asfaltas jau klojamas Danės g. Trušeliuose, Pašto g. Jakuose. Perkami rangos darbai Kulių ir Laukų gatvėms Doviluose, Eglynų gatvei Šlapšilėje, Volungės, Lyros ir Rasos gatvėms Gargžduose. Projektavimo darbai jau baigiami Gedimino, Palangos, Saulažolių, Vytenio, Gargždupio ir Žibučių g. Gargžduose, projektas rengiamas keliui Rimkai–Lėbartai–Dovilai.

„Pokyčių sulauks ne tik šios, bet ir kitos rajono gatvės. Daugybę darbų vykdome vien Savivaldybės biudžeto lėšomis. Gatves projektuojame ir asfaltuojame visame rajone, tad gyventojų noriu paprašyti kantrybės. Pasibaigus darbams visi džiaugsimės nauja, saugia, patogia infrastruktūra, – teigia Administracijos direktorius Justas Ruškys.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,