Logo
 Spausdinti šį puslapį

Puikus Gargždų šachmatininkų pasirodymas Marijampolėje (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Balandžio 23 dieną Marijampolėje vyko tradicinis šachmatų turnyras „Suvalkijos pavasaris – 2022“. Jis buvo išskaidytas į dvi grupes (A ir B) su keliomis atskiromis įskaitomis.

 

B grupėje (2011 metų gimimo ir jaunesni) žaidė 4 Klaipėdos rajono BĮ „Sporto centras“ ugdytiniai – Auksė Zonytė, Šarūnas Juknius, Norbertas Šatkus ir Adelė Zonytė. Čia susirinko 52 dalyviai ir buvo kovojama dėl U09 bei U11 berniukų, mergaičių atskirų įskaitų.

Nuo pat varžybų pradžios lyderių gretose grūmėsi mūsų vyresnieji Auksė Zonytė bei Šarūnas Juknius. Puikų jų pasirodymą vainikavo ir iškovotos labai aukštos vietos. Jie abu surinko po 7 taškus iš 9 galimų ir dalyvavo 2–4 vietų dalybose. Visų papildomi rodikliai buvo labai panašūs, bet pagal keletą kriterijų pavyko nustatyti, kad antroje vietoje buvo Šarūnas Juknius, o ketvirtoje – Auksė Zonytė. Tiesa, Auksė buvo pripažinta pirma tarp M11.

Pakiliai kovėsi ir mūsų mažieji – Adelė Zonytė bei Norbertas Šatkus. Adelė, kuriai šių metų pradžioje sukako vos šešeri, sugebėjo ne tik surinkti 5 taškus, bet ir aplenkti visas M09 mergaites. Bendroje viso turnyro įskaitoje ji buvo 25-toje vietoje.

Keturis taškus surinkęs Norbertas Šatkus bendroje įskaitoje buvo 34-toje vietoje, o tarp B09 – 14-oje vietoje. Jam irgi buvo gera patirtis ateities kovoms.

 

Fotogalerijoje – A. Zonienės ir A. Šatkienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,