Logo
 Spausdinti šį puslapį

Auksinė Simo Galdiko karjeros pabaiga: „Tai buvo paskutinės mano rungtynės“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
D.Lukštos nuotr. D.Lukštos nuotr.

Simas Galdikas 2007 metais, būdamas 20-ies metų, savo debiutiniame profesionalios karjeros sezone iškovojo „7bet-NKL“ titulą. Praėjo lygiai 15 metų, Simui jau 35-eri metai, ir jis su dar vienu „7bet-NKL“ titulu 2022 metų balandžio 23 dieną baigė profesionalaus krepšininko karjerą.

S. Galdikas „7bet-NKL“ žaidė 2006-2009 metais, kuomet vilkėjo Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės“ marškinėlius, o šį sezoną sugrįžo į pirmenybes ir papildė „Gargždus“.

Palangoje vykusio „7bet-NKL“ finalo ketverto finale vidurio puolėjas pelnė 8 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų, o jo ginami „Gargždai“ 77:73 palaužė Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ ir iškovojo teisę varžytis LKL.

Visgi pats S. Galdikas nei LKL, nei NKL žaisti nebeketina.

„Norėčiau pranešti viešai – čia buvo paskutinės mano rungtynės. Aš oficialiai baigiu karjerą, – po finalo šypsodamasis interviu svetainei „nklyga.lt“ sakė S. Galdikas. – Dėkoju visiems, kurie mane palaikė, dėkoju Klaipėdai, kai buvau „Neptūne“, ilgus metus už mane sirgo. Dėkoju visiems sirgaliams, kurie manimi tikėjo, taip pat ir tiems, kurie sakė, kad esu grybas – jūs mane motyvavote.

Viską pasiekiau dideliu noru, užsispyrimu, charakteriu. Visada sakydavau, kad žioplį ir bažnyčioje primuša. Tai visiems būsimiems krepšininkams linkiu kovoti. Gal būsite netalentingas, bet kovokite, stenkitės dėl kiekvieno centimetro, kiekvieno kamuolio, kiekvieno metimo. Tai mane vedė. Mano karjera buvo ilga, aš jau išsisėmiau, jau nieko naujo daugiau nepasieksiu. Žengiu kitus žingsnius, jau esu sau susikūręs kitą kelią.

Taip pat noriu padėkoti visiems Gargždams, rajonui, na, Klaipėda ir Gargždai – man tai yra tas pats. Pajūrio regionui ir visoje Lietuvoje esantiems fanams – ačiū, kad palaikėte. Iš tikrųjų krepšinyje daug patyriau, krepšinis išugdė mano charakterį, seniau buvau išdykęs. Krepšinis davė atsakomybės, charakterio, požiūrio į gyvenimą. Ačiū krepšiniui ir ačiū visiems, kurie manimi tikėjo. Bet nieko tokio, aš dabar eisiu ir žiūrėsiu rungtynes, būsiu lygiai toks pat, kaip ir kiti fanai. Žiūrėsiu „Neptūną“, „Gargždus“, sėdėsime kartu tribūnoje ir sakysiu: „Mano laikais taip nebuvo, mano laikais buvo geriau.“ Ačiū.“

Be dviejų „7bet-NKL“ titulų, S. Galdikas taip pat 2014 ir 2017 metais laimėjo LKL sidabro medalius, 2017 metais laimėjo ir KMT sidabro apdovanojimą, o LKL bronzos apdovanojimą atsiėmė 2013, 2018 ir 2019 metais.

Paskutinėse savo karjeros rungtynėse Simas Galdikas žaidė 30 minučių – daugiausiai šį sezoną.

Nuo sausio 15 dienos iki kovo pabaigos, kuomet prasidėjo „7bet-NKL“ atkrintamosios varžybos, S. Galdikas nežaidė, kadangi krepšinio nebespėjo suderinti su darbine veikla. Visgi komandos draugai įkalbėjo nebaigti karjeros ir prisijungti nuo atkrintamųjų etapo.

„Finale atidaviau visas jėgas, treneriui sakiau, jog žaisiu tol, kol nukrisiu. Džiaugiuosi, kad laimėjome. Nueisiu į rūbinę ir pasakysiu, kad džiaugiuosi, jog jie mane įkalbino sugrįžti. Jau buvau pabaigęs karjerą, po Naujųjų metų sakiau komandai, kad nebespėju su darbais. Sakiau baigiu. Bet jie mane įkalbėjo sugrįžti lemiamoms rungtynėms, atkrintamosioms, ir jeigu laimėsime – finalo ketvertui. Grįžau ir nuėjęs į rūbinę aš jiems padėkosiu.

Kad ir kaip man buvo sunku, kad ir kiek nervų kainavo. Turbūt visi matėte, kaip nervinausi aikštelėje. Ir kaip po treniruočių ir rungtynių jaučiuosi dvi dienas skaudantis... Dabar sportuoju mažiau, todėl atsistatymas po rungtynių yra sudėtingas. Ši pergalė ir pirmosios vietos medalis viską nubraukia. Aš komandai pasižadėjau ir pažadą tęsėjau. Tokia emocija“, – įspūdžiais iškart po finalo dalijosi S. Galdikas.

Auksiniame finale S. Galdikas ne tik ekipą vedė link triumfo, užvedinėjo sirgalius ir emocingai reagavo į komandos draugų epizodus, bet ir atrado laiko pamokyti kitus.

Vienu metu atsisėdęs ant suolo, jis intensyviai ėmė aiškinti žaidimo schemas komandos draugui Giedriui Sakalui, o netrukus nubėgo iki trenerių vietų bei pasiėmė braižymo lentą.

Taip vykstant rungtynėms S. Galdikas ėmė braižyti, kaip komandos draugas turėtų judėti aikštelėje.

„Aš jam aiškinau žodžiu, jis nesuprato, tai nuėjau ir pabraižiau“, – juokėsi S. Galdikas, išsamiau papasakojęs, ką norėjo perteikti komandos draugui.

Iš viso klaipėdietis šį sezoną „7bet-NKL“ sužaidė 30 rungtynių ir vidutiniškai per 23 minutes pelnė po 12,3 taško (59,1 proc. dvit.), atkovojo po 6,5 kamuolio, atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 15,4 naudingumo balo.

Finalo ketverto pusfinalio mače su „Telšiais“ jis buvo naudingiausias komandos žaidėjas – pelnė 13 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir įsirašė 22 efektyvumo balus.

„Aš buvau įsitikinęs 100 procentų, kad mes laimėsime. Kad „Telšius“ nukirsime. Ir kad „Sūduvą-Mantingą“ patrauksime. Aš sakiau: „Chebra, jeigu pralaimėsime, aš šiandien neisiu kartu valgyti vakarienės. Nėra, nebus manęs, jeigu mes pralaimėsime. Turime laimėti, nėra kito varianto. Kam aš savo kūną tiek alinu ir nervus gadinuosi?“ Pažiūrėkite, jau žilas tampu, balsas užkimo berėkiant. Kito varianto nėra“, – apie emocijas prieš finalą pasakojo S. Galdikas.

Kaip Simas Galdikas karjerą pradėjo, taip ir užbaigė – su auksiniu medaliu, kurį iškart perdavė savo dukrai.

Video interviu su Simu Galdiku po finalo rungtynių:

 

Iš arti: emocijų kupinas „Gargždų“ auksinis finalas „7bet-NKL“

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,