Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Mars Lietuva“ pernai didino gamybos apimtis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Maistą gyvūnams augintiniams gaminanti bendrovė „Mars Lietuva“ praėjusiais metais gamybos apimtis padidino dar 2 tūkst. tonų iki 80 tūkst. tonų. Metinės bendrovės pajamos išaugo iki 473 mln. litų pajamų, t.y. 2 proc. daugiau nei užpernai.

 

„Mars Lietuva“ vadovės Aušros Žemaitienės teigimu, didžiausios įtakos gamyboms apimtims turėjo išaugę aukščiausios kategorijos visaverčio ėdalo katėms pardavimai Vakarų Europoje.

„Visoje Europoje ir toliau auga produktų mažose pakuotėse paklausa. Jei pagamintos produkcijos kiekį skaičiuotumėme pakuotėmis, praėjusiais metais jų pagaminome rekordinį skaičių – beveik 1 mlrd. 25 mln.“, - sakė A. Žemaitienė.

2013 metais Lietuvoje pagamintos produkcijos eksportas sparčiausiai augo į Vokietiją, Prancūziją ir Lenkiją. Didžiausia rinka, kaip ir iki šiol, išliko Jungtinė Karalystė – jai pernai parduota 30 proc. visos „Mars Lietuva“ pagamintos produkcijos. Bendrovės produkcija 2013 metais buvo tiesiogiai parduodama į 22 Europos Sąjungos šalis, taip pat Šveicariją ir Norvegiją.

Didelį dėmesį aplinkosaugai skirianti „Mars Lietuva“, pernai aplinkosaugos projektams išleido daugiau kaip 460 tūkst. litų. Nuo 2013 m. kovo bendrovė nebeturi į sąvartyną išvežamų atliekų, o nuo 2015 m. siekia energijos ir vandens suvartojimą, lyginant su 2007 m., sumažinti 25 proc.

Iš viso investicijoms bendrovė pernai skyrė daugiau kaip 23 mln. litų arba 15 proc. daugiau, lyginant su 2012 metais. Daugiausiai investuota į gamybinių pajėgumų didinimą, esamų linijų modernizavimą bei automatizavimą, energijos resursų taupymą, darbo aplinkos gerinimą, naujų įrenginių įsigijimą.

 

Apie „Mars Lietuva“

UAB „Mars Lietuva“ yra tarptautinės bendrovės „Mars, Incorporated“ antrinė įmonė, veikianti Lietuvoje nuo 1993-iųjų metų. Gargžduose bendrovė turi maisto gyvūnams augintiniams gamyklą, o Vilniuje pardavimų ir rinkodaros padalinį. Šiuo metu įmonėje „Mars Lietuva“ dirba apie 800 darbuotojų.

Per metus gamykloje pagaminama apie 80 tūkst. tonų „Whiskas“, „Exelcat“, „Kitekat“, „Sheba“ produkcijos gyvūnams augintiniams. „Mars Lietuva“ gamykla yra viena didžiausių šalies eksportuotojų – joje gaminami 400 rūšių ir porūšių produktai tiekiami į daugiau kaip 30 Europos šalių. Lietuvoje bendrovė organizuoja prekybą „Mars, Incorporated“ gaminamais saldainiais ir ledais MARS®, SNICKERS®, BOUNTY®, TWIX®, MILKY WAY®, M&M’S®, ryžiais ir padažais UNCLE BEN‘S®, gyvūnų augintinių priežiūrai skirtais PEDIGREE®, CHAPPI®, WHISKAS®, KITEKAT®, SHEBA® ir NATUSAN® produktais.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,