Logo
 Spausdinti šį puslapį

Išmanieji namai, kaip tinkamai juos suplanuoti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Išmaniųjų namų žavesys yra stiprus. Galite atrakinti išmanųjį durų spyną telefonu, įeiti į namus, automatiškai įsijungti apšvietimą ir paprašyti virtualaus asistento paruošti jums puodelį kavos. Kai nesate, robotas dulkių siurblys išvalys vietą, išmanusis termostatas sumažins šilumą, kad sumažintų išlaidas, o viską galėsite stebėti iš telefono naudodami vidaus ir lauko apsaugos kameras.

 

Nors šiuo metu 53 procentai žmonių turi išmaniųjų namų įrenginį, remiantis neseniai atliktu tyrimu, tikrovė nėra tokia stebuklinga, kokią matėme įvairiose reklamose. Nėra paprasto, išskirtinio sprendimo (bent jau dar ne), kuris galėtų nepriekaištingai automatizuoti visą jūsų namą. Viskas bent jau geriau nei buvo anksčiau. Namų automatizavimas anksčiau buvo sudėtingas darbas, reikalaujantis tinklų kūrimo, scenarijų ir „pasidaryk pats“ įgūdžių. Tačiau šiuolaikiniai išmanieji namai yra pakankamai paprasti, kad juos sukurti gali beveik kiekvienas. Naudodami keletą jau paruoštų gaminių galite valdyti daugumą namuose esančių prietaisų iš savo išmaniojo telefono arba, dar geriau, naudodami paprastą balso komandą. Bet nuo ko pradėti?

Kurkite savo išmaniojo namo pamatą. Daugelis išmaniųjų namų įrenginių, įskaitant žymius „Nest“, „Ring“ ir panašių įmonių produktus, turi savo programas, kuriomis galite valdyti pagrindines jų funkcijas. Kiti įrenginiai yra bendresni ir naudoja populiarius standartus, tokius kaip „Zigbee“ ir „Z-Wave“, kurie yra „Bluetooth“ tipo belaidžiai protokolai, skirti išmaniesiems namų įrenginiams, kad galėtų susisiekti su centru, pvz., „Wink“ arba „Samsung“ „SmartThings“. Tuos įrenginius valdote naudodami centro programą. Kai kurie produktai patenka į abi kategorijas: galite naudoti jų programas arba didesnę išmaniųjų namų platformą. Tačiau kai kurios platformos, pvz., „Insteon“ ir „Apple HomeKit“, labiau nei kitos riboja, kokius įrenginius galite naudoti.

Kai tiek daug skirtingų produktų tiek daug ekosistemų, išmaniojo namo kūrimas gali atrodyti kaip didžiulis loginis galvosūkis. Tačiau, kaip ir bet kurią kitą užduotį, galite ją palengvinti suskaidydami į mažesnes dalis. Rekomenduojame pradėti nuo vienos ar dviejų įtaisų ir toliau kurti, kai susipažinsite su produktų veikimu. Galbūt jums labai patinka mintis įjungti šviesas balsu, o galbūt norite užrakinti duris iš telefono. Pasirinkite kategoriją iš toliau pateikto sąrašo ir šiek tiek ištyrinėkite turimus įrenginius – tikriausiai pastebėsite, kad galite gerokai susiaurinti sritį pagal jums patrauklias funkcijas ir konkretaus įrenginio suderinamumą su kitomis platformomis. Daugiau informacijos galite rasti https://www.muresta.lt/muresta/buitine-technika/smulki-buitine-technika-namams/robotai-dulkiu-siurbliai-2

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,