Logo
 Spausdinti šį puslapį

Norėdama nusipirkti vairuotojo pažymėjimą Klaipėdos rajono gyventoja pakliuvo į sukčių spąstus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
teises.lt nuotr. teises.lt nuotr.

1996 m. gimusi Klaipėdos rajono gyventoja teisėtu būdu įgyti vairuotojo pažymėjimą bandė keliskart, tačiau, taip ir nepavykus išlaikyti egzaminų, nutarė pasinaudoti internete rastu pasiūlymu vairuotojo pažymėjimą nusipirkti už 900 eurų. Susirašinėti su tokią „paslaugą“ siūliusiais asmenimis moteris pradėjo 2022 m. vasario mėnesį. Sutarus dėl kainos, vasario 9 d. moteris pervedė 650 eurų, o likusią sumą turėjo sumokėti jau gavusi dokumentą. Tačiau procesas neva pradėjo strigti – sukčiai, nurodydami įvairiausias priežastis, reikalavo pervesti vis didesnes sumas – nuo 300 iki 10 000 eurų. Kai sukčiai pareikalavo dar 25 000 eurų, moteris kovo 31 d. kreipėsi į policijos pareigūnus. Skaičiuojama, kad, ketindama apgaulės būdu įsigyti vairuotojo pažymėjimą, sukčiams iš viso pervedė 18 025 eurus.

 

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo (pagal LR BK 182 str. 1 d.), griežčiausia už tai gresianti bausmė yra iki trejų metų nelaisvės.

Policijos pareigūnai primygtinai ragina nesinaudoti nelegalias paslaugas siūlančių asmenų paslaugomis, vengti išankstinių mokėjimų nepažįstamiems ar menkai pažįstamiems asmenims, o jei vis dėlto pakliuvote į sukčių pinkles, ar bent įtariate ketinimus sukčiauti – visada apie tai praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112 arba per www.epolicija.lt

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,