Logo
 Spausdinti šį puslapį

Visame Klaipėdos rajone tvarkoma infrastruktūra

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė informuoja: visame rajone tvarkoma infrastruktūra.

 

Keliai

Tiesiamas pėsčiųjų-dviračių takas nuo Gargždų miesto iki piliakalnio, tvarkoma Tilto g.

 

Tvarkoma Melioratorių gatvė Gargžduose, įrengiamos stovėjimo vietos, takai.

 

Tęsiami asfaltavimo ir šaligatvio įrengimo darbai Pašto g. Jakuose.

 

Ieškomi rangovai Volungės, Lyros ir Rasos gatvių Gargžduose, Kulių ir Laukų gatvių Doviluose, Eglynų gatvės Šlapšilėje, Kuršlaukio gatvės Gargžduose asfaltavimui. Baigiamas rengti Gedimino, Palangos, Saulažolių, Vytenio, Gargždupio ir Žibučių g. Gargžduose projektas. Projektuojamas kelias Rimkai–Lėbartai–Dovilai. Prasidės darbai Kastyčio g. Gargžduose.

 

Klaipėdos rajone yra daugiau nei 800 km žvyruotų kelių. Jų būklė gerinama kelius greideriuojant ir šiltuoju metų sezonu laistant. Tačiau tam, kad žvyrkelių būklė būtų gera, juos būtina papildyti žvyru. Šiemet rajone žvyravimo darbų atlikta jau už beveik 120 tūkst. eurų.

Kelio dangos jau atkurtos ir sustiprintos net 21 gatvėje Sendvario seniūnijoje, 17 gatvių Dauparų–Kvietinių seniūnijoje, 12 gatvių Dovilų seniūnijoje, 8 gatvėse Vėžaičių seniūnijoje, 7 gatvėse Agluonėnų seniūnijoje, 5 gatvėse Gargždų seniūnijoje. Artimiausiu metu žvyravimo darbai bus atliekami ir kitose seniūnijose.

Rajone nuolat vyksta ir asfaltavimo darbai. Naujo asfalto sulaukė šios gatvės bei jų atkarpos: Eketės g. Plikiuose, Draugystės ir Sodų gatvės Girkaliuose, Pavasario ir Beržų gatvės Kretingalėje. Artimiausiu metu bus asfaltuojamos Pergalės ir Šviesos gatvių atkarpos Jakuose aplink naująją mokyklą.

 

Pastatai

Rekonstruojamas Gobergiškės darželis.

 

Įrengiamos 2 papildomos darželio grupės Slengiuose.

 

Ieškomas rangovas Gargždų kultūros centro modernizacijai.

 

Rekonstruojami Endriejavo kultūros namai ir biblioteka.

 

Apšvietimas

Šiuo metu įrengiamas apšvietimas Pušų gatvėje nuo Dariaus ir Girėno gatvės iki Gamyklos gatvės, Dievupio gatvėje Ližių kaime. Jau nupirkti darbai ir artimiausiu metu apšvietimas bus įrengtas Kvietinių gatvės atkarpoje tarp Parko g. ir Gargždų miesto ribos bei Liepų gatvėje Ginduliuose.

 

Viešos erdvės

Vykdomas antrasis Gargždų parko tvarkymo etapas, kurio metu bus įrengti nauji takai, amfiteatras, vaikų žaidimų aikštelė, apšvietimas, atlikti kiti darbai.

Ieškomi rangovai Priekulės viešųjų erdvių tvarkymui.

Ruošiamasi Dalyvaujamojo biudžeto projektų įgyvendinimui.

 

Kiti projektai

Kvietinių g. atkarpoje nuo Gargždų miesto stadiono iki sankryžos su Kęstučio gatve klojami paviršinių nuotekų šalinimo tinklai. Taip pat tinklai bus pakloti ir dalyje Žalgirio gatvės, surenkant paviršines nuotekas nuo lietaus metu užliejamos žemiausios gatvės dalies.

Vykdomas Stonės ir Vėtrungės gatvių Sendvario seniūnijoje lietaus nuotekų projektavimas. Kai bus išspręsti paviršinio vandens nuotekų klausimai, bus vykdomi rangos darbai.

Pasirašyta sutartis dėl lietaus tinklų įrengimo Jakų kaime Jakų, Bajorų, Parko, Vilties ir Ramunių gatvėse II etapo darbų.

Parengti Vėžaičių dvaro sodybos parko želdynų ir želdinių tvarkybos darbų projektiniai pasiūlymai. Siekiant gerinti susisiekimą priemiestinėse seniūnijose, atidarytas naujas maršrutas Gindulių kryptimi. Autobusas 6 kartus važiuoja iš Klaipėdos į Smilgynus per Gindulius, Slengius, Trušelius, Baukštininkus.

 

Užsakymo Nr. SAV-2022-05-03

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,