Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų gimtadienyje šiemet – žinomi atlikėjai ir dangus be fejerverkų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos rajono savivaldybė pristatė 769-ojo Gargždų miesto gimtadienio programą. Šiemet birželio 3–4 dienomis vyksiančioje šventėje tradiciškai veiks prekybinė mugė, vyks sporto varžybos, džiugins meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai. Programą vainikuos atlikėjų Karinos Krysko, Jeronimo Miliaus, Dainoto Varno ir Marijono Mikutavičiaus koncertas.

Šventės programos pristatyme dalyvavo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, Administracijos direktorius Justas Ruškys, Kultūros, sveikatos ir socialinės politikos skyriaus patarėja Jolanta Polekauskienė bei Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

 

Yra ir naujovių

Praėjusiais metais dėl pandemijos renginys buvo nukeltas į rugpjūčio mėnesį, tačiau šiemet šventė vėl vyks vasaros pradžioje.

„Pirminė miesto šventė yra buvusi netgi lapkričio mėnesį. Ieškojome ir su istorike Janina Valančyte, kada turėtų būti minima miesto diena. Tačiau konkrečios datos nėra, tad šventę pradėta rengti birželį dėl šiltesnio oro ir patogumo. Meno mėgėjų kolektyvai vasarą atostogauja, tad juos visus surinkti rugpjūtį yra sudėtinga. Taip pat norisi, kad Klaipėdos rajonas savo vasaros renginių sezoną pradėtų su dideliu renginiu ir energija, kuri užduotų toną vėlesnėms šventėms, – paaiškino J. Polekauskienė.

Administracijos direktorius Justas Ruškys pažymėjo Gargždų kultūros centro indėlį organizuojant šventę.

„Ir turinys, ir renginių įvairovė šventėje yra gerai. Labai džiugu, kad Kultūros centras kiekvienais metais įdeda daug pastangų ieškodami programos, kuri pritrauktų žmones, kviestų susiburti. Juolab kad per pastaruosius dvejus pandemijos metus pasiilgome laiko kartu, – teigė J. Ruškys.

Šiemet renginyje laukia ir naujovės – antrąją šventės dieną bus įteiktas ne tik Garbės piliečio apdovanojimas, bet ir išdalytos Klaipėdos rajono savivaldybės mero padėkos.

„Buvo tradicija, kad metų pabaigoje yra organizuojamas mero padėkos vakaras, skirtas padėkoti bendruomenei, verslui, socialiniams partneriams. Kadangi bandėme jį dukart organizuoti, bet vis nepavyko, nusprendėme tai atlikti šios šventės metu. Gal ir neblogai – po padėkų įteikimo bus Marijono Mikutavičiaus koncertas, tad auditorija susirinks nemaža, – šypsodamasis kalbėjo B. Markauskas.

Šiais metais speciali komisija artimiausiu metu Garbės pilietį rinks iš 3 kandidatų.

Į šventę ateinantys žmonės kviečiami apsivilkti baltos spalvos rūbais – šiemet ši spalva pasirinkta renginio atributu ir simbolizuos vasarą, tyrumą, švarumą.

 

Atsisakyta fejerverkų

Gargždų miesto gimtadienis prasideda nuo birželio 3-iosios – vaikams ir jaunimui skirtos dienos. Šios dienos renginiai vyks Jaunimo vasaros estradoje. Čia nuo ryto bus galima pamatyti rajono vaikų mėgėjų meno kolektyvų, solistų pasirodymus, dalyvauti įvairiose veiklose.

Nuo 16 val. Jaunimo vasaros estradoje vyks antrąkart Gargždų kultūros centro organizuojamas Lietuvos breiko čempionatas. Po šokių varžybų pasirodys „X faktoriaus dalyviai reperis R. Guido ir grupė „Bloom.

„Antroji diena – Minijos slėnyje. Parkas yra iškasinėtas, tad tam, kad galėtume čia rengti šventę, tarėmės su darbų vadovu, kad neišardytų tų vietų, pro kurias būtų galima patekti į slėnį. Anksčiau šventę buvo mąstyta perkelti į Gargždų „Vaivorykštės gimnazijos stadioną ir jo prieigas, tačiau ten negavome leidimų prekybai, tad šventę grąžinome į senąją vietą, – tvirtino V. Skuodienė.

Tradiciškai, antrosios dienos metu nuo ryto vyks prekybinė mugė, mėgėjų meno kolektyvų pasirodymai, dragai, sportinės varžybos, kurių kryptis dar tikslina Sporto centras. Gargždų kultūros centro choreografai kartu su mokyklomis renginio metu organizuos vaikų „flashmobą, bus linijinių šokių pasirodymai.

„Dėl geopolitinės situacijos šiais metais atsisakome fejerverkų, tačiau darysime analogišką pasirodymą. Norime, kad šventė būtų įspūdinga ir kiekvienas atėjęs ją prisimintų ir džiaugtųsi tuo laiku, kai galime būti kartu, – teigė V. Skuodienė.

Klaipėdos rajono savivaldybė Gargždų miesto gimtadieniui šiemet skyrė 30 tūkst. eurų, praėjusiais metais – 20 tūkst. eurų. Atlikėjams iš jų šių metų renginiui skirta 15 tūkst. eurų. Pagrindiniai šventės rėmėjai yra UAB „Mars Lietuva, UAB „Neo Group, UAB „Mida LT ir UAB „Splius.

Sekmadienį šventė bus užbaigta šv. Mišiomis už Gargždų miestą ir jo žmones.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,