Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasirašytas pareiškimas formuoti naują valdančiąją koaliciją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos raj. sav. nuotr. Klaipėdos raj. sav. nuotr.

Trys Klaipėdos rajono Tarybos frakcijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Kuriam kartu bei Tarybos narys Jonas Dumašius – pasirašė pareiškimą formuoti naują valdančiąją koaliciją. Šiuo žingsniu siekiama išjudinti įstrigusius svarbius rajono strateginius infrastruktūros objektus. Matoma, kad jei nebus pokyčių, tai, pavyzdžiui, tokie projektai kaip Gargždų daugiafunkcis sporto centras ir toliau liks tik popieriuje.

 

Esminis sutarimas – strateginiai darbai turi būti tęsiami. Prioritetas yra svarbiems kultūros, švietimo, socialinės srities objektams. Tai ir Gargždų kultūros centro renovacija, Sendvario mokyklos-darželio, Endriejavo kultūros namų, Priekulės mokyklos priestato statyba, Gargždų parko tvarkymas, visų seniūnijų kelių ir gatvių tinklo gerinimas ir kiti rajono žmonėms svarbūs darbai.

„Visus metus būdamas mažumoje nuolat kartojau, kad man trūksta dėmesio svarbiems darbams, strateginiams rajono tikslams. Tikiu, kad turėdami daug politinės patirties, sugebėsime rasti bendrą kalbą ir susidėlioti pagrindinius strateginius tikslus, kurie svarbūs rajonui. Laukia nemažai darbų, kuriuos būtina įgyvendinti, todėl reikia suremti pečius visiems, kad būtų galima nuveikti kiek įmanoma daugiau per trumpą laiką, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Artimiausiu metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų partija bei Visuomeninis rinkimų komitetas „Kuriam kartu dar turi pasirašyti ir naują koalicijos sutartį, kurioje būtų numatyti ir pagrindinės ateinančių metų darbų bei tikslų gairės.

„Formuojant koaliciją, mes socialdemokratai, prioritetu visuomet laikėme lygiateisiškumo ir lygiavertiškumo principą tarp partnerių. Problema ta, kad ankstesniojoje daugumoje to pritrūko. Kitas svarbus klausimas – daugiafunkcis sporto centras Dariaus ir Girėno gatvėje. Ir ypač dabar, kai Gargždų krepšininkai laimėjo Nacionalinę krepšinio lygą. Todėl mes turime susitelkti, kad šis projektas būtų įgyvendintas kuo greičiau. Net neabejoju, kad šios koalicijos apimtyje tą ir pavyks padaryti, – teigia Socialdemokratų frakcijos pirmininkė Ligita Liutikienė.

„Ši dauguma – tai Centro kairės koalicija, kurią, manau, ir norėjo matyti rinkėjai, todėl geriau vėliau nei niekada. Visuomet kartoju – nežiūrėkime atgal, žiūrėkime į priekį, ką mes galime padaryti ir įgyvendinti. Šios kadencijos Tarybai liko ne tiek jau ir daug laiko, todėl turime kuo greičiau imtis svarbiausių darbų, kad jie išjudėtų į priekį. Labai svarbu, kad pavyktų vėl suvienyti ir motyvuoti administracijos komandą, nes tai lems artimiausių mėnesių sėkmę Klaipėdos rajonui, – įsitikinęs Visuomeninio rinkimų komiteto „Kuriam kartu frakcijos seniūnas Sigitas Karbauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,