Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvos šachmatų komandinėse pirmenybėse – ir Klaipėdos rajono sportininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Dvi dienas Šiauliuose vyko komandinės U14 ir U18 Lietuvos šachmatų pirmenybės. Gegužės 6-tą dieną kovojo U14 amžiaus grupės atstovai. Iš pradžių vyko greitųjų šachmatų pirmenybės, o po to – „Žaibo“. Greitaisiais šachmatais susikauti panoro 12 Lietuvos komandų, daugiausiai iš didžiųjų Lietuvos miestų.

 

Klaipėdos rajono Sporto centro komanda pernai metais analogiškose varžybose buvo iškovojusi antrąją vietą, tai medalių buvo tikimasi ir šiemet. Tuo labiau, kad pagal komandos narių reitingų vidurkį mes buvome trečioje vietoje, nedaug atsilikdami nuo antros. Jau varžybų starte gavome „šaltą dušą“, pralaimėdami 1,5:3,5 vos aštuntą reitingą turinčiai Plungės komandai. Po to viskas lyg ir susistygavo, buvo pasiektos 4 pergalės, pralaimėta absoliutiems pirmenybių lyderiams vilniečiams. Beliko tik paskutiniame ture įveikti septintą pagal skirstymą buvusią Jurbarko komandą ir eiti pasiimti medalių. Atrodė, kad viskas gerai klostėsi, pirmavome 2:0 ir staiga trys netikėti pralaimėjimai, po kurių mes ... penktoje vietoje.

Po tokio nesėkmingo finišo tuoj reikėjo sėsti kovoti jau „Žaibo“ čempionate. Čia tarp 8 komandų mes starte buvome net antru reitingų vidurkiu. Viskas čia lyg ir gerai ėjosi, neramino tik tai, kad kiekviename mače tai vienas, tai kitas patirdavo apmaudų pralaimėjimą prieš žemesnius reitingus turinčius žaidėjus arba net visiškai nereitinginius. Tai tos komandinės pergalės nebuvo tokios įtikinamos, kas neleido mums užsitikrinti palankesnio papildomo rodiklio vienodai surinktų taškų atveju. Taip ir nutiko pabaigoje, kada būdami antroje vietoje, sėdome lemiamam mūšiui su lygiaverte Kauno komanda. Laimėjimo atveju mes būtume buvę antroje vietoje, lygiųjų – trečioje. Trečioje galėjome likti ir net minimaliai pralaimėję. Deja, pralaimėjome rezultatu 0,5:4,5 ir tuo pačiu pagal papildomus rodiklius atsidūrėme ketvirtoje, pačioje nesmagiausioje vietoje.

Šalia nesėkmingų pabaigų buvo tą dieną ir gerų momentų. Pavyzdžiui, greituose šachmatuose prie ketvirtos lentos žaidęs Paulius Rusteika surinko 6,5 taško iš 7 galimų. Tiek pat „Žaibe“ surinko penktoje lentoje kovojęs pats jauniausias komandos narys Dominykas Kušlikis. Jiedu čia ženkliai pasikėlė savo turimus reitingus. Be jau minėtų P. Rusteikos ir D. Kušlikio komandoje dar žaidė Domas Andrijauskas (kapitonas), Danielius Antužis bei Arvydas Žiūra.

Gegužės 7-tąją dieną jau kovėsi U18 amžiaus grupės komandos. Čia mes tiek greituose šachmatuose, tiek „Žaibe“ pagal reitingus buvome penktu skirstymu. Trys pirmos komandos buvo suformuotos iš aukštus reitingus turinčių žaidėjų, tai visos pirmos vietos buvo kaip ir aiškios. Važiavome pasirodyti kuo geriau, bent jau likti „savo“ penktose vietose. Komandą sudarė Žygimantas Staponas (kapitonas), Dovydas Spevak, Dominykas Lavrentjevas, Jorė Balčiūnaitė. O penktą žaidėją bei atsarginį prijungėme iš U14 komandos – „Žaibe“ žaidė Arvydas Žiūra, atsarginis buvo Domas Andrijauskas, greituose šachmatuose atvirkščiai, žaidė Domas, o Arvydas buvo atsarginiu.

Iš pradžių vyko „Žaibo“ varžybos, kur susirinko kovoti 9 komandos. Buvo žaidžiami 5 ratai šveicariška sistema. Skirtingai negu dieną prieš, šįkart mums viskas klostėsi puikiai, – tiek žaidimas buvo neblogas, tiek burtai geri „krito“. Pralaimėjome tik gerai sukomplektuotai Kauno SM „Gaja“ komandai, ir tai net ne „sausu“ rezultatu, toliau pasiekėme 4 pergales ir antros-trečios vietų dalybose buvome treti. Taigi, bronzos medaliai mūsų rankose.

Toliau jau vyko kova dėl greitųjų šachmatų aukštesnių vietų. Prie starto stojo 10 komandų. Kaip buvome starte penkti, taip ir finišavome. Tiesa, ilgai laikėmės ketvirtoje vietoje, bet vėl tas nelemtas finišas – mus pavijo Jurbarko komanda ir pagal surinktus taškus prie lentų pusę taško mus aplenkė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,