Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia žiūrėti filmą ir aukoti Ukrainai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Gegužės 19 d. 17.30 val. Gargždų kino teatre „Minija“ kviečiame į Ukrainos kino filmų studijos „12-asis kadras“ labdaringo vaidybinio filmo premjerą „Olesis Gončaras. Žodis kaip ginklas“. Filmo kūrėjai siekia supažindinti europiečius su Ukrainos išminties, laisvės, saviraiškos ir savirealizacijos dvasia ir žinomu rašytoju, politiniu ir pilietiniu aktyvistu bei vienu iš Ukrainos nepriklausomybės kūrėjų Olesiu Gončaru.

 

Režisierė ir prodiuserė – Katerina Strelčenko kartu su kita filmo prodiusere – Katerina Bazelinska šį filmą pristato 2022 m. balandžio–gegužės mėnesiais Europos šalyse, taip pat ir Lietuvoje. Jos dalyvaus ir filmo premjeroje kino teatre „Minija“.

Kitas labai svarbus šio filmo premjeros tikslas – rinkti aukas Ukrainos savanorių armijos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poskyriui. Šie drąsūs vyrai saugo Pietryčių Ukrainą nuo Rusijos invazijos. Filmo operatorius ir montuotojas šiuo metu kovoja viename iš Ukrainos Savanorių armijos batalionų.

Filmui paaukotos lėšos būtų panaudotos kariuomenės automobiliams, slepiamosios spalvos striukėms, šalmams, infraraudonųjų spindulių vaizdo aparatams ir medicininei įrangai įsigyti.

Filmas bus rodomas ukrainiečių kalba su lietuviškais subtitrais.

Įėjimas laisvas, tačiau bus kviečiama aukoti pagal galimybes.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,