Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tradiciniu tapęs „Mars“ bėgimas pritraukė ne tik sportininkus, bet ir šeimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lino Gruzdžio nuotr. Lino Gruzdžio nuotr.

Birželio 1 dieną, sekmadienį, vyko tradicinis bėgimas su „Mars“. Visi sportininkai dalinosi geromis emocijomis, buvo apdovanoti. Vieno rato ilgis – 1200 metrų, dalyviai bėgo nuo 1 iki 5 ratų.

 

Bėgikai buvo suskirstyti į šešias grupes: I grupė – 2002 gim. m. ir jaunesni; II grupė – 1999 – 2001 gim. m.; III grupė – 1998 – 1996 gim. m.; IV grupė – 1995 – 1974 gim. m.;  V grupė – 1973 gim. m. ir vyresni; IV grupė – šeimos, ne mažiau kaip 3 asmenys.

Pakalbinta Karolina Brigmanaitė, bėgusi su mama ir sesute, sakė, jog trasa nebuvo sudėtinga, nes pati sportuoja ne pirmus metus, o „Mars“ bėgime dalyvauja jau šeštus metus, bet su šeima teko sudalyvauti pirmą kartą. Nors sesutę didžiąją dalį trasos teko nešti ant rankų, nes ji maža ir greitai pavargsta, Karolina tvirtino, jog ir kitais metais stengsis dalyvauti šeimyninėje grupėje.

Keturiolikmetei Vaidai Norvilaitei trasa pasirodė sunki tik ties antruoju ratu. Mergaitė bėgime dalyvavo pirmą kartą ir užėmė trečiąją vietą. Ji teigė bėgime dalyvausianti ir kitais metais.

Šiais metais tradiciniame bėgime dalyvavo 59 bėgikai. Vyriausias dalyvis – Bronislovas Norvilas (gimęs 1946 m.), jauniausias buvo Raidas Gruzdys (gimęs 2010 m).

Mergaičių pirmoje amžiaus grupėje pirma atbėgo Deira Gruzdytė, antra – Neda Grikšaitė. Trečia liko Viktorija Bočkutė. Iš berniukų greičiausias buvo Airidas Stonkus. Antras – Lukas Balseris, o trečias – Ernestas Luitkus.

Antroje grupėje greičiausia buvo Gabrielė Zvankauskaitė, antra – Karolina Ubartaitė. Trečia – Vaida Norvilaitė. Iš berniukų šioje grupėje pirmas atbėgo Mantas Jankauskas. antras – Taironas Tarvydas, trečias – Gvidas Denesevičius.

Trečioje grupėje iš mergaičių pirma finišą pasiekė Samanta Šlepetytė. Antra – Gabija Viršilaitė, trečia – Ugnė Ostapenkaitė. Iš berniukų pirmas – Alvydas Lušpinis, antras – Laurynas Stonkus, o trečias – Edvardas Gelžinis.

Ketvirtoje grupėje bėgo tik viena Kristina Liutkienė, tad ji ir nugalėjo. Iš vaikinų pirmas atbėgo Tadas Žukauskas. Antras – Dainius Tulaba, trečias – Marius Bružas.

Penktoje grupėje varžovų neturėjo ir Liucija Cirtautaitė. Iš vyrų greičiausias bėgikas buvo Bronislovas Venclova, antras – Bronislovas Norvilas. Trečias liko Algimantas Lengvinas.

Bėgime varžėsi ir keturios šeimos. Pirmąją vietą iškovojo Kabelkų šeima – Joris, Ugnė ir Žydrūnas. Antra liko Pontežių šeima – Valerijus, Erika bei Eduardas. Trečia – Dirgėlų šeima – Karolina, Jorė ir Jolanta.

 

Lino Gruzdžio nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,