Logo
 Spausdinti šį puslapį

Koncertas šeimai „Skambėk su brass kvintetu II“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Klaipėdos koncertų salė daug dėmesio skiria edukaciniams projektams, koncertams šeimai ir jaunimui. Nemažai jų rengia Klaipėdos brass kvintetas. 2018 metų rudenį kolektyvas pradėjo renginių ciklą „Skambėk su kvintetu“. Jame kartu su kvintetu pasirodo gabiausi Klaipėdos ir Vakarų Lietuvos regiono moksleiviai, grojantys pačiais įvairiausiais instrumentais.

 

Pasak S. Petrulio, „antroji „Skambėk su kvintetu“ programa bus išskirtinė. Varinių pučiamųjų kvintetas turi savo specifiką, braižą, skambesį ir galimybes. Ruošiant šią programą neužteko išrinkti talentingą vaiką, reikėjo galvoti apie kūrinio natas, aranžuotę, skambesį, stilių ir bendrą rezultatą. Manau, kad mums pavyko. Koncerte skambės reti instrumentų deriniai: variniai pučiamieji ir fortepijonas, smuikas, kanklės bei kitos netipiškos sudėtys“.

Koncerte su Klaipėdos brass kvintetu pasirodys Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos, E. Balsio menų gimnazijos, J. Kačinsko muzikos mokyklos, J. Karoso muzikos mokyklos, Kretingos muzikos mokyklos mokiniai. Taip pat dalyvaus vokalinis ansamblis „Vocalis“ (vadovė Erlanda Tverijonienė). Koncerto vedėja – Jonė Girdzijauskaitė.

Koncertas vyks gegužės 18 d. 12 ir 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,