Logo
 Spausdinti šį puslapį

10 dalykų, kurie padės atsikratyti sąnarių skausmo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Sąnarių skausmui būtų galima dedikuoti daugybę nemalonių epitetų. Jis yra erzinantis, varginantis, įkyrus, neleidžiantis miegoti naktį, priverčiantis apriboti judėjimo galimybes, gadinantis nuotaiką. Taigi, akivaizdu, kad šio blogio būtina kuo greičiau atsikratyti ir gera žinia ta, kad galima išskirti net 12 dalykų, kurie jums leis tai padaryti.

 

1. Maistas tikrai gali būti ir vaistas – egzistuoja labai daug maisto produktų, kurie gali pagerinti sąnarių būklę. Tai – vyšnios, apelsinai, mandarinai, greipfrutai, citrinos, česnakai, špinatai, brokoliai, vynuogės.

2. Viena iš sąnarių skausmo atsiradimo priežasčių – sumažėjęs kolageno kiekis organizme. Jau nuo 25-ųjų gyvenimo metų, mūsų organizmas pagamina kur kas mažiau kolageno, tad būtinai vartokite jį papildomai.

3. Hialurono rūgštis taip pat yra reikalinga normaliai sąnarių būklei palaikyti. Tačiau jos, kaip ir kolageno, maždaug nuo 25-ųjų gyvenimo metų mūsų organizmas pagamina mažiau. Tad vartokite ir hialurono rūgšties preparatus.

4. Jei dirbate sėdimą darbą, nepamirškite kas valandą daryti 5–10 minučių trukmės pertraukėlių ir jų metu pakilti nuo darbo stalo.

5. Jei kamuoja ypač intensyvus riešo sąnario skausmas, o jūsų judėjimo galimybės apribotos, riešo sąnario operacija gali tapti puikia išeitimi.

6. Atidžiai kontroliuokite savo svorį, kadangi antsvoris – viena iš sąnarių skausmo atsiradimo priežasčių.

7. Rinkitės tik kokybišką iš kruopščiai atrinktų žaliavų pagamintą avalynę, tai padės išlaikyti taisyklingą kojų poziciją, sumažins traumų tikimybę.

8. Masažas nuo seno buvo laikomas viena žmogaus sveikatai naudingiausių procedūrų. Belieka tik priminti, kad šiandien galina suskaičiuoti dešimtis skirtingų masažų, kurie ypač vertingi siekiant pagerinti sąnarių būklę.

9. Apsilankymai baseine – taip pat labai naudingi, kadangi plaukimo metu atliekami judesiai padeda geriau aprūpinti sąnario kremzlę medžiagomis.

10. Atminkite, kad tvirti raumenys padeda palaikyti sąnario stabilumą. Tad nepamirškite fizinio aktyvumo, kad turėtumėte tvirtus raumenis.

Taigi, kaip matyti, egzistuoja ypač daug dalykų, kurie padės atsikratyti sąnarių skausmo: nuo tinkamos mitybos iki svorio kontrolės, nuo hialurono rūgšties preparatų iki operacijos. Tad laiku priimkite tinkamus sprendimus ir mėgaukitės kokybišku gyvenimu.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,