Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasikeitė ukrainiečių registracijos vietos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VRM nuotr. VRM nuotr.

Įvertinus mažėjantį į Lietuvą atvykstančių Ukrainos piliečių ir jų šeimos narių srautą, stabdoma kai kurių registracijos centrų veikla. Atsižvelgiant į tai, kad dažniausiai nuo karo bėgantys asmenys atvyksta registruotis į Alytų, Vilnių arba Kauną, šiuose miestuose įsteigti registracijos centrai veiklą tęs.

 

Vilniaus registracijos centro paslaugos nuo šiol teikiamos dvejuose centruose. Ukrainos piliečių registracijos procedūros, konsultacijos įdarbinimo ir socialinių paslaugų klausimais vykdomos Vytenio g. 18, o laikino apgyvendinimo ir nevyriausybinių organizacijų paslaugos (Lietuvos Raudonojo Kryžiaus, Maisto banko, Gelbėkit vaikus, Lietuvos Caritas) teikiamos Blindžių g. 24A.

Kauno registracijos centras veiklą ir toliau tęsia Vytauto pr. 79, jame teikiamos registracijos, laikino apgyvendinimo, socialinės paslaugos bei konsultacijos įdarbinimo ir socialinių paslaugų klausimais.

Alytaus registracijos centras perkeltas į naujas patalpas Juozapavičiaus g. 33, jame kaip ir iki šiol teikiamos laikino apgyvendinimo ir kitos paslaugos, esant dideliam Ukrainos piliečių ir jų šeimos narių srautui vykdomos ir registracijos procedūros. Pavieniai asmenys užregistruoti gali atvykti ir į Alytaus skyrių, Jotvingių g. 8.

Klaipėdos registracijos centras uždaromas nuo š. m. birželio 1 d. Ukrainiečių registracijos procedūros bus vykdomos Migracijos departamento Klaipėdos skyriuje, dėl laikino apgyvendinimo paslaugų asmenys galės kreiptis Smiltelės g. 22, kitos paslaugos bus teikiamos nevyriausybinių organizacijų patalpose – Maisto bankas asmenis priims Taikos pr. 66 a, Raudonasis kryžius – Turgaus a. 23, Lietuvos Caritas – Taikos pr. 29 a.

Pažymėtina, kad nuo šiol Ukrainos piliečiai ir jų šeimos nariai registruojami tik Migracijos departamento darbo laiku (IIV 7.3016.30 val., V 7.30–15.15 val.).

Per tris mėnesius Lietuvoje užregistruota 54 263 karo pabėgėlių iš Ukrainos, 21 489 iš jų – nepilnamečiai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,