Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kaip sumažinti mėnesio įmoką turint daug skolų?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Dažniausiai imdami didesnę paskolą įsipareigojame keliolikai metų. Per šį laikotarpį smarkiai keičiasi finansų rinka, o kartu ir būsto paskolų pasiūlymai. Pasitaiko, kad netrukus po įsipareigojimo atrandi kur kas geresnių pasiūlymų. Ką daryti tada? Šioje vietoje verta pagalvoti apie paskolos refinansavimą.

 

Refinansavimo paskola – kas tai?

Iki šiol nesusidūrėte su šia koncepcija? Atėjo laikas tai pakeisti. Jei turite būsto paskolą, verta sužinoti apie įvairias jos sąlygų keitimo galimybes. Taigi, kas yra paskolų refinansavimas ir kokiomis aplinkybėmis galite juo pasinaudoti?

Refinansavimas – tai finansinio įsipareigojimo perdavimas kitam bankui . Šiuo sprendimu verta pasinaudoti, kai sutinkate palankesnį paskolos pasiūlymą, o laiko grąžinti dar turite daug. Kaip tai veikia praktikoje? Paskolą perduodate, pasirinktai kredito bendrovei, kuri sumoka jūsų įmokas senajame banke, su kuriuo buvote pasirašę sutartį. Todėl senąją banko skolą galite visiškai pamiršti.

Keisdami pasiūlymą atkreipkite dėmesį į kelis veiksnius, tokius kaip palūkanų norma ar vadinamosios  su kreditu susijusios išlaidos. Net vienu procentiniu punktu mažesnė palūkanų norma gali atnešti daug naudos. Negana to, refinansavimo paskola leidžia ne tik keisti įmokų dydį, bet ir atsisakyti papildomų paslaugų, pavyzdžiui tokių kaip draudimas. Daugiau informacijos galite rasti bobutespaskola.lt svetainėje.

 

Refinansavimo paskola – kas gali ja pasinaudoti?

Refinansavimo paskolas gali imti asmenys, turintys būsto paskolą. Tokio sprendimo esmė – vienos prievolės konvertavimas į paskolą kur kas geresnėmis sąlygomis. Iš esmės tai yra sprendimai žmonėms, kurie dėl įvairių priežasčių nėra patenkinti esamu įsipareigojimu.

Jei esate nepatenkintas savo paskolos įmokomis, verta išanalizuoti savo įsipareigojimus ir juos palyginti su kitais rinkos pasiūlymais. Reikėtų nepamiršti, kad refinansuojant paskolą reikia pakartotinai patikrinti kreditingumą.

 

Refinansavimo paskola – kokiomis sąlygomis ji suteikiama?

Jei norite kreiptis dėl paskolos refinansavimo, turite pateikti atitinkamą paraišką pasirinktam bankui ar kredito bendrovei. Kaip jau žinote, pirmiausia bus patikrintas jūsų kreditingumas, dabartinė kredito istorija, kuri, be kita ko, bus patikrinta, remiantis ataskaita.

Laiku neapmokėtų skolų turintys žmonės gali turėti didelių problemų su paskolos suteikimu, šis klausimas nesiskiria ir refinansuojant paskolą.

Ką reikia turėti omenyje? Pirmiausia – paskolos suma. Šiuo atžvilgiu turite du sprendimus. Galite pasirinkti refinansuoti turimą paskolą ir pasirinkti sumą, atitinkančią jūsų paskolos sumą, arba pasirinkti šiek tiek didesnę sumą, kad gautumėte papildomų lėšų. 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,