Logo
 Spausdinti šį puslapį

Naujieji valdantieji teikia prioritetą daugiafunkcio centro statyboms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos raj. sav. nuotr. Klaipėdos raj. sav. nuotr.

Gegužės 31-ąją naujosios valdančiosios daugumos atstovai sukvietė žiniasklaidos atstovus į spaudos konferenciją, kurioje išdėstė savo pagrindinius tikslus ir darbus likusiam kadencijos laikui.

Spaudos konferencijoje dalyvavo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, mero pavaduotojos Ligita Liutikienė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir Tarybos narys Jonas Dumašius.

 

Planuose – seni projektai ir naujos ambicijos

B. Markauskas nurodė, kad naujoji valdančioji koalicija tęs pradėtus darbus bei įgyvendins naujus projektus.

Anot mero, ir toliau bus vykdoma Gobergiškės darželio statyba, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos aktų salės projektavimas ir įrengimas.

Be to, šiuo metu vyksta naujo lopšelio-darželio Gargžduose projektavimo darbai, kurio statymą norima pradėti jau šiemet.

„Turime ir naujų ambicijų: pastatyti vaikų darželį Mazūriškėse, šalią Jurgaičių ir Juodžemių g. Norime atnaujinti Gargždų „Vaivorykštės gimnazijos sporto aikštyną ir pastatą bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos pastatą. Planuose – šešių modulinių pastatų įrengimas Plikių Ievos Labutytės pagrindinėje mokykloje, nes šalia esančioje Sendvario seniūnijoje trūksta vietų mokyklose ir darželiuose, – apie 1,5 tūkst. rajono vaikų ugdosi Klaipėdoje, – teigė meras.

Norima rengtis statyti daugiafunkcį centrą Mazūriškėse, Slengių mokyklos-daugiafunckio centro modulinius pastatus, Ketvergių mokyklos priestatą, darželį Dercekliuose.

„Norime paspartinti tuos darbus, kurie buvo planuoti ir pradėti. Matome, kad galime tai padaryti. Kiek tenka bendrauti su nauja valdančiąją dauguma, ambicijos yra didelės, sutariame gerai. Ir tikimės, kad darbai neliks tik popieriuje ir bus padaryti, – tvirtino B. Markauskas.

Pasak vicemerės L. Liutikienės, šiuo metu yra svarbu tęsti įgyvendinti strateginiame plane numatytus projektus bei išlaikyti dėmesį švietimo, kultūros, sveikatos sritims.

„Dėl sveikatos reformos – Sveikatos apsaugos ministerija dar nėra pateikusi grįžtamojo ryšio, kaip vykdys pertvarką Klaipėdos rajone. Mūsų tikslas yra, kad pokyčiai kuo mažiau paveiktų sveikatos bendruomenę ir rajono gyventojus. Tikimės, kad galėsime išplėsti paslaugas namuose, tačiau išsaugoti teikiamų lovų skaičių gydymo įstaigose. Rengiame ir gydytojų pritraukimo į rajoną planą, – paaiškino L. Liutikienė.

Mero pavaduotoja V. Riaukienė pabrėžė, kad Savivaldybė skatins gyventojus prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų. Taip bus skiriamas papildomas dėmesys aplinkos taršos mažinimui.

 

Prioritetu tampa daugiafunkcio centro statyba

Administracijos direktorius S. Karbauskas teigė, kad šiuo metu jo tikslas yra, kiek įmanoma, spartinti projektų vykdymo procesus.

„Norėčiau pabrėžti vieną skaičių: gyventojų pajamų mokesčio 2020-aisiais surinkome apie 29 mln. eurų. Po dviejų metų – 2022-aisiais – prognozuoju, kad surinksime 59 mln. eurų. Tad per dvejus metus tokias dvigubėjančias pinigų sumas svarbiausia yra efektyviai išnaudoti, – tvirtino S. Karbauskas.

Valdančioji dauguma planuoja jau šiemet pasirašyti rangos darbų sutartį, norint statyti daugiafunkcį centrą Dariaus ir Girėno g. 4, Gargžduose, esančiame sklype.

„Devyni mėnesiai. Jų tiek yra, bet niekas daugiau šiandien dienai nedavė. Gerai suprantu, jeigu ir nieko nepasidarys. Tada bus blogai. Jeigu rastume rangovą šiemet daugiafunkciui centrui, tai jau būtų didelis dalykas, nes parodytų, kad dideli procesai gali vykti, – sakė S. Karbauskas.

Kalbėdami apie seniau Tarybos priimtus sprendimus, valdantieji žadėjo jų nekvestionuoti.

„Prieš posėdį valdančioji dauguma žadame susirinkti ir dar kartą diskutuoti apie norimus pasiūlyti sprendimus. Tada Tarybai pateiksime tik tuos, dėl kurių sutariame, – žadėjo B. Markauskas.

Kitas svarbus projektas – Gargždų autobusų stoties pabaigimas. Senoji autobusų stotis, planuojama, kitų metų vasarį jau nebeveiks, tad iki to laiko norima įrengti naująją.

„Jau 2021-ųjų lapkritį matėme, kad nėra laikomasi darbų grafiko. O gruodžio mėnesį jau buvo aišku, kad su stotimi kyla didelės problemos. Žinoma, kad įmanoma pabaigti šiemet, ir Administracijos direktoriaus užduotis bus išspręsti šį stoties klausimą pirmiau daugiafunkcio centro.

Dabar stoties statymo darbus atliekančios įmonės veikla yra visiškai sustabdyta, ji skelbia bankrotą ir nebegalime su ja daryti jokių sandorių. Tad šiuo metu yra skelbiamas naujas konkursas ir dabar, kiek žinau, jam yra ruošiamos sąlygos. Jeigu sugebėsime per kelias savaites paskelbti konkursą ir iki liepos pradžios turėti rangovą, tada įmanoma, kad autobusų stotis veiktų jau Kalėdoms, – tvirtino J. Dumašius.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,