Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje įvyko viltingas mitingas Ukrainai paremti

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Birželio 6 dieną Klaipėdoje, Kruizinių laivų terminale, praūžė šviesus mitingas, skirtas palaikyti Ukrainą ir jos žmones, gyvenančius Klaipėdoje.

 

Lietuvos ir Ukrainos himnais prasidėjusi akcija sulaukė ir vaizdo sveikinimų iš garbingų žmonių: Lietuvos garbės konsulo Ukrainoje Roberto Gabulo, Apaštalinio Nuncijaus Ukrainoje klaipėdiečio Visvaldo Kulboko ir Lietuvos ambasadoriaus Lenkijoje Eduardo Borisovo bei raštu pasveikinusio Kardinolo Sigito Tamkevičiaus.

Vieningoje ir viltį teikiančioje akcijoje netrūko ir jausmingų dainų, kurias atliko ukrainietės iš įvairių Ukrainos kraštų atvykusios bei Klaipėdoje esančio ukrainiečių klubo pirmininkė Irena Petrulionienė. Akcijos organizatorius kvietė visus susirinkusius: nepavargti būti su Ukraina ir nesiliauti reikšti empatijos ir solidarumo, mat, karas dar tikrai nesibaigia, o geriausias ginklas esantiems čia ukrainiečiams – yra mūsų viltingas buvimas šalia.

Mitingas baigtas bendra daina – jau hitu tapusios dainos Kalyna atlikimu. Ją dainuoti pradėjo programoje numatyti atlikėjai, o netrukus vieningai prisijungė visa minia žmonių, esančių aikštėje.

Šiltų apsikabinimu, ašarų ir bendrystės dvasios prisotinta akcija teikia vilties, kad galime ir norime būti ir vieningais, ir atjaučiančiais.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,