Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nidos švyturys sužibs istorine krištolinių lęšių sistemos šviesa

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nidos švyturys. Domanto KANCLERIO nuotr. Nidos švyturys. Domanto KANCLERIO nuotr.

Nidos švyturys ir jo skleidžiama šviesa yra tapę vienu iš ryškiausių Kuršių nerijos tapatybės ženklų. Ypač tai sietina su senąja, šiuo metu navigacijai nenaudojama, tačiau neringiškių ir kurorto svečių atminty išlikusia krištolinių Frenelio lęšių sistemos skleidžiama šviesa.

 

Pirmą kartą po ilgos pertraukos istorinė šviesa buvo įžiebta šiemet minint Lietuvos valstybės ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienas. Atgarsiai buvo nepaprastai šilti – ją regėjusieji nejučiomis nugrimzdo į romantiškų ir nostalgiškų prisiminimų jūrą.

Neringos savivaldybė dėkoja draugiškam Lietuvos transporto saugos administracijos kolektyvui, kad bendromis pastangomis pavyko padaryti neeilinę šventę Kuršių nerijos gyventojams ir jos svečiams. Taip pat dalijasi džiugia žinia, kad Nidos švyturys šiais metais švies savo ikoniška šviesa šiomis šventinėmis dienomis:

• švenčiant Jonines (birželio 23 d.);

• minint Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną (liepos 6 d.);

• tarptautinės 55-osios Kuršių marių regatos atidarymo (liepos 25 d.) ir jos uždarymo (liepos 30 d.) metu;

• festivalio ,,Nida Jazz maratonas“ metu (rugpjūčio 5 d.);

• Nidos pusės maratono bėgimo vakarą (rugsėjo 24 d.).

 

Taip pat viliamės, jog istorinė švyturio šviesa įsižiebs minint Švyturių dieną ir švenčiant Neringos miesto gimtadienį (tiksli data bus paskelbta kiek vėliau).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,