Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kaip kokybiškai pasirūpinti savo mišku ir kur ieškoti pagalbos, jei nepavyksta visko padaryti patiems?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės iliustr. Įmonės iliustr.

Miško tvarkymas – tai eilė procesų, kuriems reikia dėmesio. Geram miškų valdymui reikia daug žinių, laiko ir supratimo apie tvarią, ekologišką ir teisingą miškininkystę.

Jeigu turite vieną ar kelis miškus, bet sunkiai randate laiko miško priežiūrai, taurusmiskas.lt gali Jums padėti!

 

Kaip tvarkomi miškai?

Miško kirtimas gali būti vykdomas tik turint regiono aplinkos apsaugos departamento arba trumpiau RAAD išduotą leidimą. Taip pat reikalingas miškotvarkos projektas. Turi būti pateikta ne vėliau kaip 14 kalendorinių dienų iki planuojamos tranzito datos.

Iš tiesų, leidimams ir programoms yra išimčių: vėjovartos, kai kurios sanitarijos ar retinimo operacijos, o tam tikrais konkrečiais atvejais – III ir IV klasės miškuose. Jeigu nežinote, ar reikalinga licencija – drąsiai kreipkitės į UAB „Taurus miškas. Jie atsakys į visus rūpimus klausimus ir patars miško kirtimo klausimais.

Taip pat reikėtų pabrėžti, kad kirtimui yra ribos. Švietimo kirtimai negali būti atliekami vasarą ir pavasarį. Einamieji miško darbai negali vykti nuo gegužės 1 iki liepos 1 d. Tie patys apribojimai taikomi tobulinimo operacijoms. Na, štai kur miško apšvietimas uždraustas nuo balandžio 1 iki birželio 1 d. intervalas. Kiti apribojimai apima saugomas teritorijas, todėl jei jūsų miškas yra tokioje vietoje, susisiekite su mumis ir mes padėsime atlikti kirtimą efektyviausiu būdu.

 

Kas yra miškotvarka ir iš ko ji susideda?

Galime galvoti, kam reikalinga miško priežiūra, tačiau atsakyas labai paprastas: jum miškas yra gyvas, jis visos žemės nuosavybė, ne tik jūsų turtas. Jau nekalbant apie blogas oro sąlygas. Gyvūnai, parazitiniai mikroorganizmai, blogas oras kenkia medžiams. Dėl to sumažėjo miškų, nuosavybės vertė. Miško priežiūra yra papildomas darbas, ne visi turi tam laiko, nes reikia apžiūrėti kiekvieną medį. Tai reikia daryti nuolat, nes kai kurias medį kamuojančias problemas reikia nedelsiant sustabdyti, kol problema tampa nepagydoma.

Miškotvarka turi padėti miško savininkams išlaikyti maksimalią miško vertę ir išlaikyti geriausios būklės miške augančius medžius. Nepamirškite, jog tik gerai ir kokybiškai užauginti ir puoselėti miškai parduodami aukšta kaina, taip pat tokie miškai prisideda prie pasaulio ir visos žemės gerinimo.

 

Kam reikalingas miško kirtimas (retinimas)?

Miško kirtimas – tai paslauga, susijusi su dauguma privačių miškų savininkų. Valymo esmė – pašalinti susikaupusias šiukšles, atgaivinti mišką, pagražinti mišką, sukurti saugų ir ramų miško gyvenimą. Rekomenduojama šiuos darbus šaltuoju metų laiku. Kodėl? Lapų tuo metu nebus, darbams drėgmės įtakos nedaro, o iškarpos bus paruoštos iš karto naudoti.

Kitais atvejais galime išgirsti miškų naikinimą, taip pat žinomą kaip miškų naikinimas arba retinimas. Dėl ekonomiškos ir ekologinės naudos žymiai sumažinamas menkavertės medienos kiekis.

Kartais kirtimą/valymą galima atlikti ir be miškotvarkos programos, tačiau tai labai pavieniai atvejai arba smulkūs darbai. Jei užduotis rimtesnė, UAB „Taurus miškas parengs miškotvarkos inžinerinį projektą ir parengs jį teikti atitinkamoms agentūroms. Miško kirtimas ir miško priežiūra yra dvi skirtingos paslaugos, kurioms reikalingas toks pat atsidavimas ir aukščiausio lygio kompetencija. Nuo projekto parengimo iki atliekų utilizavimo UAB „Taurus miškas turi reikiamą patirtį ir tinkamą bei efektyvų būdą, kad šias paslaugas savo klientams teiktų nepriekaištingai.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,