Logo
 Spausdinti šį puslapį

Policija perspėja – daugėja dviračių ir paspirtukų vagysčių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Klaipėdos apskrities pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu padaugėjo dviračių ir paspirtukų vagysčių. Nuo šių metų pradžios iki birželio 20 d. visoje Klaipėdos apskrityje jau pradėti 52 ikiteisminiai tyrimai dėl šių dviračių transporto priemonių vagysčių (Klaipėdos mieste – 30, Palangoje – 8, Klaipėdos ir Kretingos rajonuose – po 6). Per tą patį laikotarpį 2021 m. visoje apskrityje buvo pradėti 28 ikiteisminiai tyrimai. Iš jų Klaipėdos mieste – 18, Palangoje – 2, dar po du – Klaipėdos ir Kretingos rajonuose.

 

Pasak policijos pareigūnų, ilgapirščių grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, palikti be priežiūros, arba labai brangūs dviračiai. Todėl gyventojų ir atvykusiųjų poilsiauti primygtinai prašoma atidžiau rūpintis dviračių ir paspirtukų apsauga. Dviračius būtina prirakinti, spynomis galima sukabinti ne tik dviračio rėmą, bet kelias jo dalis. Statyti juos patariama atvirose, gerai matomose vietose, dar geriau – ten, kur filmuoja vaizdo kameros, arba užrakinamose patalpose, neprieinamose pašaliniams asmenims. Pagal išgales patariama investuoti į patikimesnes spynas – dabar galima rasti nemažai dviračių spynų su signalizacija ar GPS sekimo sistema. Tačiau net ir brangiausios spynos neapsaugos, jei dvirates transporto priemones neapdairiai prirakinsite prie nestabilių ar lengvai nupjaunamų stulpų. Nors ir trumpam paliekant dviratį be priežiūros, nepalikite šalmo ant jo rėmo ar vertingų daiktų jo krepšeliuose.

Žmonės raginami dviračius, paspirtukus, kitus vertingus daiktus žymėti – tokiu atveju pareigūnai, suradę pažymėtus daiktus, teisėtiems savininkams juos sugrąžinti gali daug greičiau. Pareigūnai primena, kad pažymėti daiktus galima per kelias minutes interneto svetainėje www.pazymetas.lt.

Vagystės atveju ar pastebėjusius ką nors įtartina patariama nedelsiant informuoti policiją per www.epolicija.lt, arba telefonu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,