Logo
 Spausdinti šį puslapį

Įspūdingas Klaipėdos festivalio finalas apjungs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ir kviestinius solistus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Olesios Kasabovos nuotr. Olesios Kasabovos nuotr.

Rugpjūčio 7 d. 18 val. Klaipėdos elingą užlies operos gala koncertas, skirtas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) 35 metų veiklos sukakčiai. Gėrėsimės teatro solistų Beatos Ignatavičiūtės, Dalios Kužmarskytės, Ritos Petrauskaitės, Mindaugo Rojaus, Viliaus Trakio bei kviestinių dainininkų Almo Švilpos, Taraso Shtondos (Ukraina), Kristiano Benedikto ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninio orkestro atliekamomis gražiausiomis arijomis iš populiariausių operų, operečių ir miuziklų. Diriguos teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.

 

„Dainuosiu žymiuosius Mefistofelio kupletus „Vien tik auksas valdo mus iš Charles Gounod operos „Faustas. Mefistofelio personažas man nėra artimas, tačiau jis suteikia galimybę pasiųsti žiūrovui dramos autoriaus J. W. von Goethe‘s žinutę apie mūsų pasaulyje ir žmogaus prigimtyje kerojantį dviveidiškumą. Ši tema ypač aktuali mūsų laikais. Kviečiu dar kartą įsigilinti į garsiąją frazę ir užtvirtinti ją kaip neiginį – ne „vien tik auksas valdo mus, – tvirtina gala koncerte dainuosiantis solistas Almas Švilpa.

„Koncerte dainuosiu Tevjė dainą „Jei turtingas būčiau iš Jerry Bocko miuziklo „Smuikininkas ant stogo. Pienininkas Tevjė – itin spalvingas personažas, jo pasisakymus galima cituoti kaip liaudies išmintį – išgirdai ir įstringa ilgam. Be to, ją galima ir praktiškai pritaikyti. Miuzikle skambančios Tevjė dainos artimos ir aktualios visų kartų žmonėms. Tai laikui nepavaldi muzika, ne vieną dešimtmetį žavinti muzikinio teatro gerbėjus, tačiau kaskart suskambanti naujai, tarsi pirmą kartą, – pastebi solistas Mindaugas Rojus.

Publikos balsavimui Klaipėdos festivalio „Facebook paskyroje pateikti trys kūriniai: Pietro Mascagni intermeco iš operos „Kaimo garbė, Eduardo Balsio daina „Žuvėdra iš operos „Kelionė į Tilžę ir Jacques‘o Offenbacho kankanas iš operetės „Orfėjas pragare. Daugiausiai balsų surinkęs kūrinys bus įtrauktas į koncerto programą. Nugalėtojas paaiškės jau netrukus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,