Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savęs pažinimo pamokos ir bendrystę kuriančios veiklos jaunimo ugdymo stovykloje „Pažink save ir kitus“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Birželio 21–22 dieną vykusi Klaipėdos rajono jaunimui skirta ugdymo stovykla „Pažink save ir kitus“ praūžė akimirksniu. Nuostabiame gamtos kampelyje Gribžinių kaimo sodyboje, Klaipėdos rajone merginos klausėsi paskaitų ir pačios aktyviai dalyvavo diskusijose, vykdė praktines užduotis.

 

Diskutavo apie lyčių stereotipus, aptarė juos įvairiose situacijose, sprendė įvairius testus susijusius su savęs pažinimu, iškėlė sau klausimus kas patinka savyje, o kas ne, kodėl taip yra. Aptarėm medijų įtaką mūsų gyvenimuose, kad kuriamos netikros tobulumo normos, kurios verčia mus būti panašiems į kitus, lyginti save su kitais.

Programą paįvairino stovyklos vadovės, būsimos aktorės Brigitos Musteikytės pravesti užsiėmimai: teatro terapija, HIIT judesio pratimai, bendrystę kuriantys pratimai.

„Stovykla viršijo mano lūkesčius. Esu be galo laiminga, atvykusi čia. Šiaip esu drovi ir ne itin linkusi bendrauti, o čia įgijau naujų draugių, su kuriomis sportavome, vaidinome, dainavome, žaidėme stalo žaidimus. Mokymų metu daug diskutavome apie lyčių stereotipus, kūno vaizdą, tarpusavio santykius. Net nesitikėjau kad išdrįsiu viešai diskutuoti tokiomis jautriomis temomis. Dabar labiau pasitikiu savimi. Nuostabus jausmas“, – plačiai besišypsodama įspūdžiais dalinosi stovyklautoja Živilė. 

„Išvykstu iš stovyklos pasikeitusi, labiau pasitikinti savimi, sustiprėjusi. Džiaugiuosi atsiplėšusi nuo ekranų, patyrusi tikrą bendravimą“, – sako Izabelė.

„Stovyklos pagrindinis tikslas buvo padėti dalyvėms įsigilinti į save ir suprasti, jog jos yra vertingos ir svarbios tokios, kokios yra. Per įvairius metodus, refleksiją, pašnekesius pavyko skirti laiko pabūti su savimi ir suprasti savo stipriąsias savybes, suprasti, kad jos yra atsakingos už savo kūnus ir gali drąsiai reikšti savo mintis. Labai džiaugiuosi, kad paskutinės refleksijos metu merginos dalinosi, jog jaučiasi sustiprėjusios, pasitikinčios savimi, norinčios skirti sau daugiau dėmesio ir linkinčios, jog labiau sau patiktų. Tai iš teisų ilgas ir nelengvas kelias, todėl labai didžiuojuosi merginomis, jog išdrįso žengti pirmą žingsnį šio kelio link“, – sakė stovyklos mokymus vedusi, psichologė Lina Januškevičiūtė.

Stovyklą organizavo Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

 

Apie projektą: Adaptuoto ir išplėsto jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų (jpspp) teikimo modelio įdiegimas Akmenės, Klaipėdos ir Raseinių rajonų savivaldybėse (projekto kodas – LT03-1-SAM-K01-009). Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės (toliau – EEE) finansinio mechanizmo ir Bendrojo finansavimo (Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos EEE ir (arba) Norvegijos finansinių mechanizmų programoms finansuoti) lėšos.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,