Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone aptiko nelegalų mėsos gamybos fabrikėlį – ketino prekiauti miesto šventėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Joninių išvakarėse, Valstybinės maisto ir veterinarijos (VMVT) pareigūnai gavę pranešimą ir patikrinę vieną sodybą Klaipėdos rajone, aptiko nelegalų mėsos gamybos fabrikėlį.

 

Patikrinimo metu inspektoriai sodyboje surado transportinį automobilį, kurio viduje buvo daugiau nei 200 kg neaiškios kilmės mėsos, laikytos talpoje su skysčiu. Mėsa buvo laikoma itin šiltoje temperatūroje, aplink ją jau būriavosi vabzdžiai. Buvo planuojama išrūkius tokią mėsą prekiauti šalia esančio miestelio rengiamoje šventėje. Sodybos namo viduje, taip pat buvo rasta įvairių rūšių, apie 40 kg sušaldytų neženklintų, rūkytų žuvies produktų ir dar 80 kg mėsos gaminių.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad asmuo turėjo VMVT leidimą tik prekiauti mėsa ir žuvimi, tačiau supirkta žaliava buvo sūdoma, rūkoma ir gaminami mėsos gaminiai, nors prekiautojai net neturėjo įsirengę jokių gamybinių patalpų.  

Prekiautojui nurodyta sunaikinti neatsekamus, neženklintus mėsos ir žuvies produktų gaminius. Veikla uždrausta, skirta bauda.  

„Kaip ir kasmet vasarą ypatingai daug dėmesio skiriame greitai gendančių, gyvūninės kilmės maisto produktų prekyviečių, taip pat ir gamintojų patikrinimams. Šiltuoju metų periodu apsinuodyti tokiu maistu ypač didelė. Jau per besibaigiantį birželio mėnesį visoje Lietuvoje VMVT atliko daugiau nei 1,5 tūkst. patikrinimų, iš jų apie 20 proc. atlikta Klaipėdos rajone. Organizavome patikrinimus ir Palangos kurorto sezono atidarymo šventėje, Šventojoje, Klaipėdoje organizuojamuose renginiuose, dažniausi pažeidimai: produktų laikymo sąlygų, higienos, ženklinimo ir atsekamumo nesilaikymas. Tačiau galime ir pasidžiaugti, patikrinus pliažų prekybą maisto produktais, kol kas didesnių pažeidimų nenustatėme, pastebime, kad prekybininkai elgiasi vis atsakingiau,“ – teigė VMVT Klaipėdos departamento direktorius Antanas Bauža.

 

Išsamią informaciją į ką labiausiai reikia atkreipti dėmesį norint prekiauti, tiekti ar gaminti maistą rasite VMVT specialistų surinktose ir paruoštose išsamiose gairėse: https://vmvt.lt/maisto-sauga/verslui/prekyba-maisto-produktais

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,