Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vasarotojai vis daugiau pramogų atranda Dovilų ir Gargždų karjeruose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Sparčiai pildosi vizija plėtoti viešąją turizmo infrastruktūrą prie Gargždų Skaidriojo ir Dovilų karjerų. Karjerus pamėgę ne tik rajono gyventojai: neretai čia sutiksi ir klaipėdiečių, ir netgi turistų iš užsienio. Teritorija kasmet papildoma naujais traukos objektais, tad žmonių čia netrūksta ištisus metus.

 

Pokyčiai – ir gyventojų iniciatyva

Gargždų karjerų teritorijos plėtrai ir vystymui bei pritaikymui turizmo ir rekreacijos reikmėms šiemet ir kitąmet Savivaldybės Strateginiame veiklos plane numatyta skirti po 62 tūkstančius eurų. Kasmet iš Savivaldybės biudžeto Dovilų seniūnijai skiriama 10 tūkstančių eurų žaliųjų plotų priežiūrai, kurie naudojami ir karjeruose: pjaunami krūmai, nendrės, atvežama smėlio. Panaši dotacija aplinkos priežiūrai skiriama ir iš Savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos.

Dovilų karjerų teritorija neatpažįstamai keitėsi ir įgyvendinant dalyvaujamojo biudžeto konkurso „Tavo idėja“ projektus. Paplūdimyje įrengta vaikų žaidimų ir gimnastikos aikštelė, pastatyti suoliukai, persirengimo kabina. Prailgintas takas prie pernai pastatyto pontoninio liepto – juo patogu iki persirengimo kabinos privažiuoti ir žmonėms su negalia. Taip pat čia įrengta laužavietė, įrengtas apšvietimas bei vaizdo stebėjimo kameros. Laukiama atvežant neįgaliesiems pritaikyto biotualeto, užsakytos informacinės lentelės.

 

Planuojamos automobilių aikštelės

Visai neseniai takelyje, jungiančiame paplūdimį ir krepšinio aikštelę, įrengta lauko muzikos alėja. Jau pradėtas montuoti riedučių ir riedlenčių parkas.

„Karjerai dėl savo geografinės padėties turi didelį potencialą išnaudojant gamtinius išteklius. Tad ir toliau planuojame vystyti teritorijos tiek turistinį, tiek kultūrinį patrauklumą“, – sako mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

„Išties džiugu, kad teritorija vystoma labai kompleksiškai ir kuriami atskiri, tačiau labai lengvai pasiekiami objektai. Šiuo metu, žinoma, labiausiai trūksta automobilių stovėjimo aikštelių. Seniūnija jau yra numačiusi vietas, kur jos galėtų būti įrengtos ir planuoja darbus“, – džiaugėsi Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vytautas Butkus.

Pokyčių laukia ir poilsiautojų pamėgtos erdvės prie Gargždų Skaidriojo karjero. Planuojama sutvarkyti netoli vandens parko esantį paplūdimį: išvalyti teritoriją, išpjauti krūmus, atvežti smėlio ir kitus darbus, kad lankytojams ši vieta taip pat taptų dar mielesnė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,