Logo
 Spausdinti šį puslapį

Edukaciniame koncerte vaikai kviečiami pažinti muzikos instrumentus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Vasarą Klaipėdos koncertų salė tęsia edukacinę veiklą ir kviečia šeimas į žaismingus renginius. Liepos 13 d. 11.30 ir 18.00 val. šalia įstaigos esančio parko estradoje vyks edukacinė programa „Ritmo žaidimai III“. Joje susijungs dvi meno rūšys – muzika ir teatras. Aktoriai Rugilė Latvėnaitė ir Simonas Lunevičius kartu su perkusininke Ingrida Spalinskaite–Kuriene kvies vaikus aktyviai dalyvauti renginyje, pritarti atlikėjams ir per muziką išreikšti save.

 

„Ritmo žaidimai“ – tai tęstinė Klaipėdos koncertų salės edukacinių renginių serija. Pirmasis koncertas įvyko 2018 m. festivalio „Permainų muzika“ metu. Tęsiant tradiciją, spalio pradžioje klausytojai išgirs naują, penktąją edukacinių renginių serijos programą. Kartojama trečioji programa yra pritaikyta skambėti atviroje erdvėje.

Koncerto „Ritmo žaidimai III“ nagrinės ritmo pokyčius skirtinguose metų laikuose. Vaikams bus pasakojama, kokie garsai, ritmai skamba kasdienėje aplinkoje, gamtoje, keičiantis metų laikams. Programoje naudojami lietuvių poetų eilėraščiai, kurie yra ritmingi ir lengvai įsimenami. Pagal juos kuriami skirtingi vaidybiniai etiudai persipins su spalvingais, dėmesį patraukiančiais kūriniais mušamiesiems instrumentams.

R. Latvėnaitė – talentinga jaunosios kartos kūrėja, Klaipėdos jaunimo teatro aktorė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto pedagogė. Pasak atlikėjos, „kurdami šią programą norėjome, kad vaikai kuo daugiau patys įsitrauktų į bendrą veiklą. Galima sakyti, jog „Ritmo žaidimų“ metu jie ne tik patys žaidžia, bet ir kuria kartu su aktoriais bei perkusininke.“ Aktoriai parinko kūrinius, kurie skambėtų patraukliai vaikams. Siekiama, kad mažieji klausytojai susietų koncerte išgirstus garsus su tais, kuriuos girdi kasdien savo aplinkoje.

Programos perkusininkė I. Spalinskaitė–Kurienė teigia, kad Ritmo žaidimai III“ – staigmenų ir netikėtumų pilnas teatralizuotas koncertas. Jis įtrauks klausytojus groti drauge su atlikėjais tais instrumentais, kuriuos dalyviai atsineš į koncertą patys to nežinodami. „Koncerto metu vaikai apsilankys mėnulyje, sužinos, kodėl ledų popierėliai yra labai geras daiktas, ką galima veikti šaltais rudens vakarais. Taip pat kartu su manimi išmėgins perkusininko specialybę. Kas tai? Klausytojai iš koncerto išeis tikrai daug sužinoję!“ – pasakoja I. Spalinskaitė–Kurienė.

Organizatorius informuoja, kad edukacinė programa šeimai „Ritmo žaidimai III“ vyks parko estradoje prie Klaipėdos koncertų salės. Tačiau esant lietingam orui – koncertas persikels į Koncertų salės vidų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,