Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dovilų moksleivių įspūdžiai stovykloje „Dovilų Tarzaniukai“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Stovyklautojų asm. albumo nuotr. Stovyklautojų asm. albumo nuotr.

Paskutinę 2022 m. birželio savaitę Dovilų pagrindinės mokyklos mokiniai (11–17 m. amžiaus) dalyvavo matematikos mokytojos Jurgitos Ramašauskienės organizuojamoje stovykloje „Dovilų Tarzaniukai“.

 

Stovykla prasidėjo su trenksmu – linksma kelione į Anykščius. Mokiniai aplankė Siauruko muziejų, kuriame išbandė kaip veikia rankinė drezina ir pasivažinėjo triračiu, „Cosmos“ paukščių taką, medžių lajų taką, nuo kurio matėsi aukščiausios Lietuvoje Šv. Mato bažnyčios bokštai, Laimės Žiburio paminklą, prie kurio sužinojome daugiau apie rašytoją Joną Biliūną, o dieną vainikavo pasivažinėjimas rogutėmis pramogų ir sporto centre „Kalita“.

Antrą dieną praleidome mėgaudamiesi vandens pramogomis prie Dovilų karjero; maudėmės, žaidėme stalo bei lauko žaidimus ir plaukiojome vandens dviračiais.

Trečiadienį stovyklos ir jos geros nuotaikos nesustabdė ir lietingi orai; praleidome dieną tyrinėdami Rietavo kultūros paveldus, tokius kaip neoromantinę Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią, kunigaikščių Oginskių šeimos dvarą ir parką, galybę piliakalnių. Dieną užbaigėme laisvalaikiu ir pikniku prie Lukšto ežero.

Ketvirtadienį stovyklos dalyviai skilo į dvi dalis; viena dalis vyko į Šilutę, kurioje aplankė Hugo Šojaus muziejų, atliko itin linksmą edukacinę programą, pasivaikščiojo Aukštumalos pažintiniu taku, kuriame turėjo galimybę grožėtis visame pasaulyje žinoma aukštapelke. Po to aplankė Ventės Rago ornitologijos stotį, kurioje susipažino su žmogumi, pasaulyje sužiedavusiu daugiausia paukščių, ir sužinojo, kaip vyksta šis procesas. Dieną užbaigėme Drevernoje; dalis vaikų maudėsi, o keli šokinėjo, dūko ir prisiminė vaikystę ant pripučiamų batutų.

Na, o kita dalis mokinių dieną praleido kiek kitaip; išbandė jėgas Jūros upe plaukiant baidarėmis. Kaip apdovanojimą vaikai pietums kepė ir valgė šašlykus, bei mokytojos skintas braškes. Tiesa, ši išvyka neapsiėjo be incidentų, tačiau tai gerų nuotaikų tikrai nenuslopino.

Stovyklą Dovilų mokykla baigė taip, kaip ir pradėjo – su trenksmu. Anksti ryte išvykome į Trakus. Kelionė truko penkias valandas, tačiau laikas labai neprailgo; kelionę leidome dainuodami mėgstamas, nostalgiškas dainas. Kai kurie vaikai buvo užkimę jau nuo ankstaus ryto! Atvykę į Trakus, Galvės ežere pasiplaukiojome laivu aplink Trakų pilį, kurią taip pat aplankėme kiek vėliau. Ten mums atrodė, jog būtumėme nusikėlę į Viduramžius. Daug prisiminėme ir sužinojome apie ten gyvenusius Lietuvos valdovus bei šios pilies istoriją. Pavyzdžiui, ar žinojote, jog kiekvienas kambarys turėjo tik po vienas duris? Arba tai, jog valdovas ir valdovė miegojo atskiruose miegamuosiuose kambariuose?

Po to buvo aplankytas Užutrakio dvaras, kuris yra vienas iš ryškiausių ir geriausiai išsilaikiusių dvarų visoje Lietuvoje. Pastebėję vykstančias vestuves, mokiniai kartu su mokytoja nupynė jaunavedžiams vainiką. Taip pat vaikai tyrinėjo Angelų kalvą su ekspozicija, kurią sudaro įvairios, beveik 5 metrų aukštį siekiančios, angelų skulptūros. Įsimintiniausias buvo angelas, saugantis Lietuvos baikerius. Galiausiai, susipažino su geologiniu gamtos paminklu – Velniaduobe, po kurios vaikai, dėl laimėtų lažybų, grįžtant namo sustojo dar vienam, paskutiniam piknikui.

Atsisveikinti su stovykla buvo tikrai liūdna ir sunku, tačiau dalyviai ją baigė su begale gerų prisiminimų ir naujų draugų. Mokiniai dėkoja organizatorei Jurgitai Ramašauskienei, bei visiems mokytojams ir mokyklos darbuotojams, kurie į išvykas vyko kartu. Taip pat didelį ačiū tariame Klaipėdos rajono savivaldybei už suteiktą galimybę ir tikimės pakartoti šiuos nuotykius kitais metais!

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,