Logo
 Spausdinti šį puslapį

Doviluose pašto paslaugas teiks mobilieji paštininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

Nuo liepos 19 d. Dovilų seniūnijoje pašto paslaugas teiks mobilieji paštininkai, o pašto skyrius bus uždaromas. Kodėl priimtas toks sprendimas ir kaip paslaugos bus teikiamos toliau, AB Lietuvos paštas išdėstė susitikime su doviliškiais. Nors pašto uždarymui nepritaria tiek Savivaldybė, tiek gyventojai, tačiau bendrovės atstovai akcentuoja, kad sprendimas priimtas, siekiant sutaupyti, bei tikina, kad pašto paslaugos kaip tik bus arčiau gyventojo, jos nebrangs, taip pat bus svarstoma galimybė už prekes ir paslaugas atsiskaityti ne tik grynaisiais, bet ir banko kortele bei įrengti paštomatą Doviluose.   

 

Pašto paslaugas teiks namuose

„Savivaldybė nepritaria skyriaus naikinimui, nes pagal patirtį su kitų valstybinių įstaigų optimizavimu matome, kad paslaugos negerėja. Pavyzdžiui, bankai, optimizuodami skyrius, žadėjo, kad bus daugiau bankomatų, bet jų nėra. Telefonu prisiskambinti įvairioms paslaugas teikiančioms įstaigoms yra sudėtinga. Tačiau pašto padėtis akivaizdi − pajamos nedidelės, sunku išsilaikyti. Savivaldybė teikti kompensacijų už, pavyzdžiui, šildymą taip pat negali, nes tai jai nepavaldi bendrovė“, – sako meras Bronius Markauskas.

Dovilų paštą, kaip ir dar 50 pašto skyrių visoje Lietuvoje (Vakarų regione – 15), uždaryti nusprendė AB Lietuvos pašto valdyba, apskaičiavusi, kiek bus galima sutaupyti nenuskriaudžiant gyventojų, o atvirkščiai – priartinant paslaugas – kadangi visos jos bus teikiamos namuose.

Susitikimo metu pristatytos mobiliųjų paštininkų paslaugos, akcentuojant, kad apie 80 proc. Lietuvos jau aptarnauja būtent tokie paštininkai. Pasak AB Lietuvos pašto atstovų, tokiu būdu teikiamų paslaugų nemažėja, − jos atkeliauja į namus operatyviai. Išsikviesti mobilųjį paštininką galima bendruoju informacijos telefonu 1842.

 

Kreipsis į pašto valdybą

„Į AB Lietuvos pašto valdybą ir Susisiekimo ministeriją dėl galimybių persvarstyti pašto skyriaus naikinimą kreipsimės dar kartą, bent jau bandydami išsiderėti tam tikrų pozicijų. Gyventojams kyla pagrįstų klausimų, ką daryti, jei siuntą paštininkas atveš, kai žmogaus nebus namuose. Reikia gerai apgalvoti ir mobiliųjų paštininkų darbo laiką, taip pat suteikti galimybę už paslaugas  mobiliajam paštininkui atsiskaityti kortele. Tam, kad paslaugos ir toliau būtų teikiamos kokybiškai, miestelyje turi atsirasti paštomatas“, – sako vicemerė Ligita Liutikienė.

„Gyventojai šiandien iš pirmų lūpų išgirdo motyvus, kodėl skyrius uždaromas, sužinojo, kokios paslaugų alternatyvos toliau jiems siūlomos. Pašto valdyba su gyventojais išties turėjo susitikti prieš priimant sprendimą, o ne po fakto. Gaila, kad priimant sprendimą nebuvo numatytas pereinamasis laikotarpis, kad gyventojams būtų lengviau priimti pokyčius“, – kalbėjo vicemerė Violeta Riaukienė.

AB Lietuvos paštas savo ruožtu artimiausiu metu planuoja parengti ir išdalinti lankstinukus su informacija, kokias paslaugas teikia mobilieji paštininkai ir kaip jomis naudotis. Prie ankstesnės tvarkos – darbo skyriuje bus galima grįžti, jei padidės paslaugų poreikis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,