Logo
 Spausdinti šį puslapį

Norintieji įsigyti nutolusios saulės elektrinės dalį nuo penktadienio galės teikti paraiškas kompensacijoms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos ministerijos nuotr. Aplinkos ministerijos nuotr.

Gyventojai, savo būstuose negalintys įsirengti saulės elektrinių, tačiau norintys naudoti atsinaujinančią energiją ir taip prisidėti prie žaliosios energetikos plėtros, o kartu mažinti išlaidas už elektrą, kviečiami pasinaudoti galimybe gauti subsidiją.

 

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) liepos 15 d. skelbia kvietimą gyventojams dėl kompensacijų už saulės elektrinės dalies įsigijimo iš elektrinių parkų. Tam iš Klimato kaitos programos lėšų skirta 20 mln. eurų.

Paraiškas teikti gali daugiabučių ir individualių namų gyventojai, taip pat gyventojai, kuriems priklauso sodų paskirties pastatas (sodo namas).

Finansavimas bus skiriamas už iki 10 kW galios saulės elektrinę įsigytą iš saulės parkų. Kompensacijos dydis už 1 kW siekia 323 eurų.

„Elektrinės įsigijimas iš saulės parkų yra puiki galimybė gyventojams, negalintiems jų įsirengti savo būste, tapti gaminančiais vartotojais. Klimato kaitos programos investicijos dar labiau išplės žaliosios energetikos bendruomenę, padidins energetinę nepriklausomybę. Džiaugiamės, jog vis daugiau žmonių energija apsirūpins patys, o taip pat tai leis mažinti išlaidas už elektros energiją“, – akcentavo APVA Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Paraiškos bus vertinamos pagal du kriterijus: gyvenamojo pastato (buto) šildymo būdą ir įsigyjamą saulės elektrinės iš saulės parko galią. Aukštesnis balas skiriamas tiems būstams, kurie neprijungti prie centralizuotai tiekiamos šilumos tinklų ir tiems, kurie rinksis mažesnės galios elektrines.

Paraiškas gyventojai gali teikti iki rugpjūčio 15 d. per informacinę sistemą APVIS.

Iki šiol daugiau kaip 3 tūkst. gyventojų jau yra įsigiję saulės elektrinės dalį iš saulės parkų ir gavę daugiau kaip 4,5 mln. eurų kompensacijų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,