Logo
 Spausdinti šį puslapį

Startavo geriausių Klaipėdai sukurtų haiku rinkimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Virš 140 – tiek per beveik mėnesį buvo sukurta ir 770-ąjį gimtadienį švenčiančiai Klaipėdai padovanota japoniškų trieilių haiku. Dabar gi klaipėdiečiai kviečiami balsuoti ir rinkti geriausius jų nuomone haiku.

 

„Uostamiesčiui sukurti haiku leidžia pažinti Klaipėdą per poetišką, kūrybingą, čia gyvenančio ar tik apsilankiusio žmogaus asmeninę patirtį, jausmus.

O perteikti mūsų mieste patiriamą emociją, įspūdį ar užklydusią mintį haiku pagalba panoro ne tik klaipėdiečiai, bet ir sulaukėme trieilių iš Neringos, Plungės ar Vilniaus, tarp jų – net žemaičių kalba“, – sakė projekto „Haiku Klaipėdai“ vadovė Aistė Vitkevičiūtė.

Balsuoti už geriausius 770-ąjį gimtadienį švenčiančiai Klaipėdai sukurtus haiku galima „Facebook“ puslapyje Nuotaika.lt:

https://www.facebook.com/305988712637/posts/pfbid02tuFB5kWQJ54AyPt8m4hwY8tnjNYCfqqxitVkdMaXN8PjiVn1kMxbMgefhCr3i16Dl/ .

Balsavimas vyks iki liepos 18 d. 12.00 val.

Rugpjūčio 1-ąją, 770-ojo miesto gimtadienio metu, išrinktų geriausių haiku autoriai bus pakviesti į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją.

Taip pat daugiausiai klaipėdiečių simpatijų sulaukę trieiliai bus pristatyti ir rugpjūčio mėnesį Jono kalnelyje įrengtoje specialioje instaliacijoje.

Kurti trieilius Klaipėdai visi norintieji buvo kviečiami 4 kategorijose: „Klaipėdos istorija“, „Klaipėdos atmosfera“,  „Asmeninės istorijos Klaipėdoje“ ir „Klaipėdos legendos“.

Birželį taip pat buvo surengtos ir nuotolinės haiku kūrybinės dirbtuvės:  https://fb.watch/dFtCS-Im6y/.

Daugiau apie projektą „Haiku Klaipėdai“: haikuklaipedai.lt.

Haiku – senovės Japonijoje susiformavęs poezijos žanras. Tai – ypač trumpas, septyniolikos skiemenų, trijų eilučių, kurių kiekvieną sudaro atitinkamai 5, 7, 5 skiemenys, poezijos kūrinys.

Haiku eilėraščiai nerimuojami, išskyrus atsitiktinius atvejus, susidarančius savaime.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,