Logo
 Spausdinti šį puslapį

Trečio LKL šanso sulaukęs Urbonas: „Gargždų“ kvietimo negalėjau atsisakyti“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
D. Repečkos nuotr. D. Repečkos nuotr.

NKL lygį išaugęs Aurimas Urbonas sulaukė trečio šanso užsikabinti Lietuvos krepšinio lygoje.

 

2019 m. pirmą kartą 29-erių kretingiškis kvietimą žengti laipteliu aukštyn gavo iš Antano Sireikos, bet antrame sezone po ketverių rungtynių Urbonas nesutarė su „Šiaulių-7bet“ treneriu.

Jonavos „CBet“ strategas Virginijus Šeškus Šiaulius palikusį žaidėją pasikvietė į NKL čempionatą, kuriame jie triumfavo.

Po laimėto finalo tuometinis Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas suteikė krepšininkui antrą LKL šansą.

„Juventus“ gretose Urbonas per 16 sužaistų LKL rungtynių vid. rinko po 3,6 taško, 2,7 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo, 2,1 klaidos ir 4,5 naudingumo balo statistiką.

Visgi tokie 198 cm ūgio gynėjo skaičiai LKL klubų neįtikino, todėl Urbonui teko ieškoti kitos karjeros stotelės žemesnėje lygoje.

„Ne patys geriausi pasirodymai paskutinėje atkarpoje, – apie neišnaudotą antrą LKL šansą BasketNews pasakojo Urbonas. – Emociškai nebuvo sunku. Gali po kiekvieno tokio momento palūžti, bet eini ir darai tai, ką myli. Bandai daryti tai, ką gali geriausiai.“

Praėjusiame sezone į NKL sugrįžęs Urbonas ir vėl įrodė, jog turi didesnių ambicijų. Su 9,2 taško, 4,7 atkovoto kamuolio, 6,8 rezultatyvaus perdavimo ir 14 naudingumo balų užfiksuotais rodikliais Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ gynėjas buvo išrinktas į simbolinį penketuką.

„Pasiilgau aukštesnio lygio ir tarp komandų didesnės konkurencijos, – LKL privalumus dėstė Urbonas. – Kiekvienos rungtynės vis su nauju pasiruošimu ir ypatingos svarbos. LKL komandų pajėgumai yra maždaug vienodi – nuo penktos turnyrinės lentelės vietos kiekviena komanda gali viena su kita žaisti apylygiai. Tą matėme ir praėjusiame sezone. Kiekvienas centimetras ir milisekundės lemia rungtynių baigtį. To labiausiai ir pasiilgau.“

Urbonas praėjusiame sezone su Marijampolės klubu nužygiavo iki NKL finalo, kuriame 73:77 nusileido „Gargždams“, kurie kitą sezoną debiutuos LKL.

Tame finale gynėjas į būsimos savo komandos krepšį sukratė 18 taškų.

„Neturėjome 100 proc. užtikrintumo, kad laimėsime lygą ir eisime aukščiau. Jei laimėjus NKL būtų buvusi galimybė su visa Marijampolės organizacija lipti laipteliu aukštyn, tai tada tikrai būtų skaudžiau“, – pralaimėtą NKL finalą prisiminė Urbonas.

Dainiaus Lukšos nuotr.

 

Kaip vėliau paaiškėjo, likimas taip sudėliojo, jog trečio LKL šanso Urbonas sulaukė būtent iš finalo varžovų „Gargždų“ bei pažįstamo trenerio Pauliaus Juodžio.

„Šiek tiek buvo tų pajuokavimų, bet toks tas gyvenimas. Matant Gargždų organizaciją, kuri taip ryžtingai ir drąsiai eina, negalėjau atsisakyti, – sprendimą prisijungti prie „Gargždų“ aiškino 29-erių gynėjas. – Visų pirma, suviliojo grįžimas į LKL. Plius, savo krašte – gimtuosiuose namuose bei pažįstamas treneris. Su Juodžiu teko dirbti jaunimo rinktinėse.

Taip pat „Gargždai“ anksti norėjo pasirašyti sutartį, tuo metu dar vyko LKL sezonas. Nusprendžiau nelaukti, nes kitų pasiūlymų nebuvo. „Gargždai“ gana anksti pasiskambino ir papasakojo situaciją.“

Iki šios dienos LKL debiutantai „Gargždai“ yra viešai paskelbę tik apie tris sutartis – vyr. trenerio, Urbono ir Juliaus Kazakausko.

„Apskritai LKL pasirašymai su žaidėjais vyksta lėtai, – LKL vasaros turgų aptarė Urbonas. – Kalbų lygyje turbūt vyksta labai daug, bet su pasirašymais matome, kad visos komandos dar nieko per daug neskelbia.“

Dėl šios priežasties gynėjas kito sezono komandos tikslus vertino atsargiai.

„Sunku kalbėti apie kažkokius tikslus, kai dar nežinai komandos. Bet kaip ir visų naujų LKL organizacijų pradinis tikslas bus atkrintamosios, – tikino Urbonas. – Apie savo vaidmenį taip pat gali šnekėti kiek tik nori, bet vis tiek viskas priklausys nuo tavęs. Ar sugebėsi tą vaidmenį išlaikyti, pasididinti ar pasimažinti.“

Žaidėjas ketina apsistoti Klaipėdoje, mat tokiu būdu galės lengviau pasiekti gimtuosius namus – Kretingą, Gargždus bei Palangą, kurioje vyks gargždiškių LKL namų rungtynės.

„Kaip matėme NKL, tai „Gargždų“ sirgaliams finalas Palangoje nesukėlė sunkumų atvykti į rungtynes, – šyptelėjo kretingiškis. – Finale arena praktiškai buvo pilna „Gargždų“ sirgalių. Aišku, tai buvo finalas, bet, mano žiniomis, miestas yra susidomėjęs. Išėjo pirmą kartą į LKL, tad galvoju, kad sirgaliams tai problemų nesukels.

Treneris norėjo daugiau vietinių ir iš šio krašto žaidėjų. Dėl to bus didesnis susidomėjimas ir iš pačių vietinių gyventojų – palangiškių, kretingiškių ar klaipėdiečių.“

Aurimas praėjusį savaitgalį vyko į Gargždus, bet vis dar su Marijampolės ekipos marškinėliais. Jis kartu su Šarūnu Beniušiu, Žygimantu Šimoniu ir Justu Nausėda laimėjo Lietuvos 3x3 lygos antrąjį etapą bei iškovojo kelialapį į FIBA Iššūkio turnyrą Kroatijoje.

3x3 krepšinio asociacijos nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,