Logo
 Spausdinti šį puslapį

Prekybos centre gaisrui įsisiautėti neleido

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sekmadienio vakarą gesinti prekybos centre „Grandus“ kilusį gaisrą atvykę uostamiesčio ugniagesiai prisiminė, kad jame lankėsi ir prieš beveik dešimtmetį. Eimanto Chachlovo nuotr. Sekmadienio vakarą gesinti prekybos centre „Grandus“ kilusį gaisrą atvykę uostamiesčio ugniagesiai prisiminė, kad jame lankėsi ir prieš beveik dešimtmetį. Eimanto Chachlovo nuotr.

Sekmadienio vakarą uostamiesčio ugniagesius ant kojų pakėlė prekybos centre „Grandus“ kilęs gaisras. Kosmetikos parduotuvėje užsiliepsnojus elektros skydinei, teko skubiai evakuoti per šimtą darbuotojų ir pirkėjų.

 

Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pranešimą apie gaisrą Taikos prospekte įsikūrusiame prekybos centre „Grandus“ gavo sekmadienio vakarą.

Apie 17.32 val. bendrosios pagalbos telefono numeriu 112 paskambino kosmetikos parduotuvės „Eurokos“ darbuotojai ir informavo, kad dega elektros laidai.

Ugniagesiai įvykio vietoje pasirodė po kelių minučių. Tuo metu prekybos centre veikė priešgaisrinė signalizacija, o parduotuvės patalpose esanti elektros skydinė degė atvira liepsna.

Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyresniojo specialisto Lino Pušinskio, nors ir bandė, patiems „Eurokos“ darbuotojams gaisro užgesinti nepavyko.

„Ugniagesiai gaisrą užgesino panaudoję 6 kilogramų miltelinį gesintuvą. Per jį apdegė elektros skydinė ir aprūko apie vieną kvadratinį metrą sienos. Buvo nemažai pavojingų dūmų. Pro oro vėdinimo sistemą jie pateko į kitas parduotuves bei išplito po viso prekybos centro patalpas, kurios uždūmintos. Padėjome jas išvėdinti dūmų ventiliatoriumi“, – „Vakarų ekspresui“ sakė L. Pušinskis.

Vos tik kilus gaisrui, iš „Eurokos“ ir šalia esančių parduotuvių evakuota 30 žmonių.

Netrukus atvykę policininkai kartu su apsaugos darbuotojais iš prekybos centro evakavo dar 90 žmonių.

Pasak L. Pušinskio, per gaisrą žmonės nenukentėjo, išvengta ir didesnių materialinių nuostolių. Aprūko tik dalis prekių.

Dėl šio incidento prekybos centro darbas sutrikdytas kiek ilgiau nei dviem valandom. Gaisras galutinai likviduotas apie 18.39 val., o pirkėjai į jį įleisti apie 20 val.

Gaisro priežastis nustatinėjama. Įvykio vietoje dirbo budinti Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektorė.

Realiausia versija laikomas elektros instaliacijos gedimas. Parduotuvės elektros skydinėje galėjo įvykti trumpas jungimas.

L. Pušinskio teigimu, gaisrai uostamiesčio prekybos centruose kyla gana retai.

Į prekybos centrą „Grandus“ ugniagesiai vyko jau ne pirmą kartą. 2013 metų lapkričio mėnesio pabaigoje, taip pat savaitgalį, jame degė prie į antrąjį aukštą vedančių laiptų esanti lempa.

Ir tada dėl pasklidusių dūmų ugniagesiai evakavo prekybos centre buvusius žmones. Kol patalpos išvėdintos, prekybos centras kuriam laikui buvo uždarytas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,