Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kiek tęsis kamščiai dėl gatvės remonto darbų – nežinia

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vakarų ekspreso nuotr. Vakarų ekspreso nuotr.

Klaipėdoje dirba labai nemažai žmonių, gyvenančių Klaipėdos rajone. Vakare jie važiuoja namo, o ryte į darbą. Pirmadienį dėl gatvės Ketvergiuose remonto jie buvo priversti stovėti automobilių kamštyje 45 minutes, nors darbai nevyko.

 

„Įjungti kelio remontininkų šviesoforai. Pirmasis šviesoforas – ties pagrindiniais įvažiavimo į Lėbartus vartais, antras – iš Šernų sodų pusės. Šioje atkarpoje dvipusis eismas, dvi juostos, galėtum važiuoti tiek viena, tiek kita, darbai nevyksta, bet šviesoforas įjungtas. Automobilių eilė prasidėjo nuo Lėbartų tilto. Stovėjau 45 minutes. Norime žinoti, kiek truks darbai, kiek ir kaip bus ribojamas eismas“, – kalbėjo moteris, kurios pavardės neviešiname.

Bandėme aiškintis, kiek ilgai bus apribotas eismas toje vietoje, bet kol kas gauti konkretaus atsakymo nepavyko. O gera žinia ta, kad Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovas vyks į vietą ir aiškinsis situaciją.

ŽADA. AB „Eurovia Lietuva“, atliekanti šio kelio ruožo remonto darbus, žada stengtis juos padaryti kiek įmanoma greičiau.

 

Stengsis padaryti greičiau

Tame kelio ruože darbus atliekančios AB „Eurovia Lietuva“ komunikacijos specialistė-administratorė Ineta Adomonytė negalėjo pasakyti, kada situacija pagerės. Atsiųstame atsakyme į dienraščio paklausimą sakoma: „Šioje atkarpoje, kurioje AB „Eurovia Lietuva“ vykdo darbus, taikomi laikini eismo ribojimai. Eismo ribojimo schemos suderintos su užsakove Lietuvos automobilių kelių direkcija. Visą informaciją dėl taikomų ribojimų galima rasti internetinėje svetainėje eismoinfo.lt“.

Klausiama, ar „Eurovia Lietuva“ bandys ką nors keisti, kad gyventojai nepatirtų nepatogumų, I. Adomonytė atsakė: „Ne, tokia sutartis pasirašyta su užsakovu. Kaip su juo yra suderinta, mes taip ir darome. Iki kada truks tie apribojimai, mes nepasakysime, jums reikėtų šiuo klausimu bendrauti su užsakovu.

Laikini ribojimai, kol vykdomi darbai, sutrikdo normalų eismą, mes tai puikiai suprantame. Todėl siekiame viską padaryti kaip galima greičiau, anksčiau nei mums duotas terminas, kad žmonės galėtų vėl džiaugtis normaliu eismu. Kiek reikės jiems pakentėti, negaliu pasakyti, nežinau, kiek užsakovas yra užsakęs darbų.“

 

Siunčia atstovą

Į „Vakarų ekspreso“ klausimus gavome štai tokį Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD)atsakymą.

„Pirmiausia dėkojame jums už suteiktą informaciją apie susidariusią situaciją. Šiai minutei galime pateikti tokią informaciją.

LAKD atstovas nuvyks į vietą patikrinti šviesoforo veikimo ciklo, leidimo riboti eismą sąlygų išpildymo ir kaip organizuojamas eismas. Įvertinus situaciją bus imtasi atitinkamų veiksmų.

Apie darbus: Jūsų minėtoje vietoje pagal sutartį yra vykdomi rajoninio kelio NR. 2202 Klaipėda-Veiviržėnai-Endriejavas ruožo nuo 6,074 iki 13,50 km paprastojo remonto darbai. Rangovas – AB „Eurovia Lietuva“. Sutartis įsigaliojo š. m. liepos mėn. Sutarties pabaiga – 2023 m. balandžio mėn. Sutarties vertė – 3,77 mln. eurų.

 

Vieni džiaugiasi, kiti ne

Vieni žmonės feisbuko paskyroje „Reidas“ svarsto, kad tie darbai gali užtrukti iki Kalėdų ar net dar ilgiau, kiti tiki, kad greitai sutvarkys tą ruožą ir, nepaisant priguldytų kalniukų (yra manančiųjų, kad būtų galima tuos kalnelius prie Lėbartų kapinių „nudrožti“), nebereikės daužyti mašinų važiuoklių.

Treti įtaria, kad jeigu iš karto uždarė tokį didelį plotą – nuo Lėbartų iki pat Dovilų posūkio ir dar toliau, tai tikrai bus nekas. Jie baiminasi, kad piko valandomis automobiliai užkimš ir viaduką. Kai kas pataria „varyti“ per Dovilus.

Dar kiti sako, kad džiaugtis reikia, nes tą kelio ruožą senai laikas buvo sutvarkyti, nes jis jau tikrai buvo kritinės būklės, o ne dejuoti dėl laikinų nepatogumų.

Feisbuko lankytojai praneša, kad važiuojant Agluonėnų link yra dar du šviesoforai, kelio ženklų pridėta iki pat Grobštų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,