Logo
 Spausdinti šį puslapį

Mykolas Alekna – pasaulio vicečempionas, Andriui Gudžiui – bronza

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
lrv.lt nuotr. lrv.lt nuotr.

Trečiadienį ryte Oregono valstijos Judžino mieste (JAV) vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate vyrų disko metimo rungties finale lietuviai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius neliko tuščiomis. Legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus, planetos pirmenybių debiutantas Mykolas pasidabino sidabru, A. Gudžiaus krūtinę papuošė bronzos medalis!

 

Finalą atidarė olimpinis čempionas, švedas Danielis Stahlis, pirmu mėginimu diskas skriejo 66,59 metrus ir tai buvo nebloga tituluoto lengvaatlečio pradžia.

Mykolas Alekna jau savo pirmu bandymu diską švystelėjo 66,64 m ir pakilo į pirmą vietą, tačiau neilgam. Andrius Gudžius gerino Mykolo rezultatą – 67,31 metras.

Antruoju bandymu D. Stahlis kalnų nenuvertė – 65,99 m, o į pirmą vietą šovė slovėnas Kristjanas Čehas – 69,02 m.

Savo antru šansu M. Alekna kiek pagerino savo rezultatą – 67,87, to A. Gudžiui padaryti nepavyko.

Trečiuoju bandymu D. Stahlis diską nusviedė net 69,16 m, tačiau po kelių minučių teisėjai keitė sprendimą ir neįskaitė švedo bandymo.

Savo trečiuoju metimu K. Čehas visus pribloškė – net 71,13 m! Tai naujas pasaulio čempionatų rekordas, kuris iki šiol priklausė Virgilijui Aleknai (70,17), bei rimta paraiška auksui.

Lietuviai trečiaisiais metimais nesublizgėjo, tačiau abu jie užtikrintai pateko tarp 8-ių geriausių, kurie tęsė kovą dėl medalių bei turėjo dar po tris metimus.

Ketvirtuoju bandymu D. Stahlis rezultato nepagerino, atrodė, jog švedas liko kiek išmuštas iš vėžių po neįskaityto trečiojo bandymo.

Vaclovo Kidyko auklėtinis A. Gudžius ketvirtuoju bandymu pasiekė savo geriausią rezultatą (67,55 m), vėliau tapo aišku, kad būtent šis metimas jam garantavo bronzos medalį.

Ketvirtuoju metimu Manto Jusio auklėtinis M. Alekna nustebino – diską švystelėjo net 69,27 metrus. Tai buvo labai rimta debiutanto paraiška medaliui.

Visų akys krypo į tituluotą D. Stahlį, penktuoju bandymu švedas priartėjo prie A. Gudžiaus, tačiau jo neaplenkė – 67,10 m.

Tuo metu Andrius savo rezultato penktuoju bandymu nepagerino, to nepavyko padaryti ir M. Aleknai.

K. Čehas toliau siautėjo – jis priešpaskutiniu savo metimu vėl diską numetė virš 70 metrų (70,51).

Po australo Matthew Denny metimo tapo aišku, kad Lietuva savo sąskaitoje jau turi vieną medalį, nes po jo liko tik keturi lengvaatlečiai ir tik D. Stahlis galėjo aplenkti savo varžovus.

Švedas paskutinį kartą stojo į sektorių, diską metė toli, bet nepakankamai, kad tai leistų jam lipti ant apdovanojimų pakylos – 66,86 metrai. Vienas tituluočiausių disko metikų ir vienas favoritų liko ketvirtas.

Tuo metu jau A. Gudžius nebeslėpė šypsenos ir sveikino M. Alekną – abu lietuviai iškovojo medalius, tačiau jie dar turėjo po vieną savo šansą aplenkti slovėną.

Tiek A. Gudžiaus, tiek M. Aleknos metimai liko neįskaityti, jiems nepavyko aplenkti slovėno, kuriam atiteko auksas.

Tad planetos pirmenybių debiutantas M. Alekna, kuris prieš metus dar mėtė lengvesnio svorio diską, iškovojo sidabrą, o A. Gudžiui atiteko bronzos medalis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,