Logo
 Spausdinti šį puslapį

Patarimai kaip pradėti sportuoti bei neprarasti motyvacijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Ar norite, kad retkarčiais vykstantys jėgos pratimai ar sekmadienio sukimosi seansas taptų įprastu ritualu? Galbūt esate vienas iš daugelio kasdienių mankštintojų, kurie nori dažniau prakaituoti, bet sunkiai ieško motyvacijos treniruotis, kad mankšta taptų jūsų kasdienės rutinos dalimi.

 

Jums sakoma, kad turite pakankamai „norėti“. Arba kad turite ką nors daryti 21 dieną iš eilės, kol tai taps antra prigimtimi. Bet ką daryti 29 dieną, kai lauke lyja ir norisi praleisti bėgimą ir pamiegoti dar valandą? Kur ieškoti motyvacijos ir neišblėstančio noro nuolatos mankštintis ir sveikai maitintis. Dažnai tai tampa tikru iššūkių kiekvienam, tik pradėjusiam užsiimti kitokiu gyvenimo būdu. Sveikesniu ir naudingesniu sveikatai.

 

Lengva kūno rengybos motyvacija

Laimei, ekonomistai ir psichologai tyrinėjo, kaip nulaužti kodą, kas mus verčia pakartotinai daryti tai, ko ne visada norime. Štai keletas geriausių jų strategijų, kaip padidinti treniruočių motyvaciją.

 

Suteikite sau tikrą atlygį

Žinoma, kai kuriuos žmones gali motyvuoti neaiškūs tikslai, tokie kaip „geresnė sveikata“ arba „svorio kontrolė“. Tačiau jei tai nepadeda, žurnalistas Charlesas Duhiggas, knygos „Įpročio galia: kodėl mes darome tai, ką darome gyvenime ir versle“ autorius pataria, kad treniruotės nauda būtų labiau apčiuopiama, pavyzdžiui, palepinti save kokteiliu ar „Sostų žaidimo“ epizodu vėliau.

„Išorinis atlygis yra toks galingas, nes jūsų smegenys gali jį įsikibti ir sukurti ryšį, kad toks elgesys yra vertas.

Jis aprašo neurologinės „įpročio kilpos“ sukūrimą, apimantį užuominą, kad suaktyvintų elgesį, rutiną ir atlygį. „Išorinis atlygis yra toks galingas, nes jūsų smegenys gali jį įsikibti ir sukurti ryšį, kad toks elgesys yra vertas“, – aiškina jis. „Tai padidina tikimybę, kad rutina tampa įpročiu“.

Laikui bėgant, motyvacija tampa vidinė, nes smegenys prakaitą ir skausmą pradeda sieti su endorfinų – smegenyse išsiskiriančių gerai savijautos cheminių medžiagų, kurios yra atsakingos už tą beprotiškai nuostabų jausmą, kuris užplūsta po treniruotės. Kai išmokysite savo smegenis atpažinti, kad pati treniruotė yra atlygis, net nenorėsite skanėsto.

Jei norite tikros motyvacijos ir žinių užsukite į alfasteps.com.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,