Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ukrainos palaikymo mitingai grįžta į Klaipėdą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Nail Garejev nuotr. Nail Garejev nuotr.

Po Lietuvą keliaujantys Ukrainos palaikymo mitingai grįžta į Klaipėdą. Rugpjūčio 8 dieną 18 val. Danės skvere prie arkos miestiečius, Klaipėdoje dėl karo besiglaudžiančius ukrainiečius, baltarusius ir miesto svečius suburs jau trečiasis mitingas už Ukrainą ir jos žmonių laisvę.

 

5-ą mėnesį vykstantis karas savo žiaurumais ir agresija, deja, nesiskiria nuo to, ką jau teko išgyventi, kovojant tiek už Ukrainos, tiek ir už mūsų visų laisvę. Į šį mitingą kviečiame atvykti ne tik ukrainiečius, bet ir įvairių tautų ir tautybių žmones, kad vieningai galėtume pasakyti: „Būtina išbūti iki pergalės dėl taikos, saugumo, demokratijos“.

Mitingo metu ukrainiečiai su visais atvykusiais dalinsis savo dainomis, kurios nepalieka abejingų. Renginio organizatorius Mindaugas Jonušas ragina žvelgti į karo nukankintų žmonių akis: „Pažvelkite į tas iškankintas, praverktas motinų akis, į jų veidus, kuriuose atsispindi nerimas dėl ateities, skausmas, patirtas, kai teko laidoti savo vaikus, kurie iš meilės ir pagarbos gynė savo šalį, pažvelkite į tuos, kurie nebeturi, kur gyventi, prisiminkime Mariupolio, Bučios ir kitų kankinių skausmą, žemės žmonės, jų gyvenimai suluošinti ir ateitis sunaikinta, pažvelkite į angelais virtusius vaikus, kurie buvo nužudyti, o atrodė, kad jiems gyvenimas bus maloningas ir jie turės nerūpestingą vaikystę, pažvelkite į tuos, kurie tapo karo tremtiniais ir turėjo palikti savo valstybę ir savo svajones“.

„Pažvelkite. Bet kaip bebūtų sunku, ukrainiečiai – narsūs ir tikintys savo laisve ir be galo mylintys savo šalį, jų stiprybė šiandien suteikia laisvės viltį man ir tau, kiekvienam iš mūsų, gyventi ir jaustis saugiai, jų pralietas kraujas mums leidžia keliauti ir gyventi oriai. Viskas, ko reikia dabar, IŠBŪTI SU UKRAINA“, – teigia organizatorius Mindaugas Jonušas.

Organizatoriai kviečia visus su vėliavomis rinktis rugpjūčio 8 dieną 18 val. Danės skvere prie arkos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,