Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėžaičiuose įvyko Oninių šventė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Vėžaičiuose praūžė tradicinė Oninių šventė, kurioje veiklos sau rado kiekvienas atvykęs – nuo mažo iki seno.

 

Šeštadienį Vėžaičių bendruomenė kvietė į sporto šventę. Vidurdienį vėžaitiškių šeimos varžėsi dviračių varžybose, laimėtojai apdovanoti simbolinėmis dovanomis. Popietę smagių emocijų netrūko Vėžaičių pagrindinės mokyklos stadione įsikūrusiame pripučiamų sporto rungčių parke. Dalyviai rungėsi linksmose komandinėse ir asmeninėse rungtyse: futbolo varžybose komandų nariai, apsirėdę pripučiamais burbulais, smagiai griuvinėdami, spardė kamuolį; greičiausieji varžėsi pripučiamame kliūčių ruože ir komandinėse slidžių rungtyje; taikliausieji spardė kamuolius į didžiulį smiginio taikinį, prisirišę mėtė į kamuolį krepšį. Palaikymo šūksniai dalyviams girdėjosi toli už stadiono ribų.

Šeimų dviračių varžybų nugalėtojai ir sportinės rungtys Vėžaičių mokyklos stadione. Alvydo Mockaus nuotr.

 

Sekmadienį vėžaitiškiai ir miestelio svečiai rinkosi švęsti Oninių, kurios viliojo pramogų gausa ir vakarą vainikavusiu koncertu.

Šventiniai renginiai prasidėjo jau 10 val. ryto, kai Vėžaičių šv. Kazimiero parapija pakvietė į šv. Mišias. Po jų koncertavo Vėžaičių kultūros centro kanklių kolektyvas „Jovaras“. Vidurdienį vyko iškilmingos šv. Mišios, procesija. Atlaiduose dalyvavo ir svečias iš Telšių – Katedros vikaras kunigas Saulius Tomašaitis.

 

Šv. Mišios ir procesija Vėžaičių šv. Kazimiero parapijoje. Vėžaičių kultūros centro nuotr.

 

Po pietų Skinijos slėnyje koncertavo Vėžaičių kultūros centro kolektyvai, šurmuliavo prekybininkų mugė, kurioje buvo galima įsigyti įvairių skanėstų, papuošalų, arbatų ir prieskonių, žaislų, sudalyvauti loterijose ar pasidaryti laikiną tatuiruotę. Mažieji buvo laukiami ant batutų ir burbulų vandens baseine, o Vėžaičių lopšelio-darželio kieme patys mažiausieji džiaugėsi putų šou ir jiems skirtais atrakcionais.

Oficialus šventės atidarymas prasidėjo 19 val. scenoje po baltu kupolu. Renginį vedė šaunus Vėžaičių kultūros centro kolektyvas. Susirinkusiuosius sveikino Vėžaičių seniūnas Alvydas Mockus, Klaipėdos rajono politikai. XVIII a. dvaro šokius demonstravo ir žiūrovus šokti mokė kolektyvas iš Vilniaus – Festa cortese.

Nors oficialiajai šventės daliai prasidėjus atslinko lietaus debesys, žiūrovų tai neišgąsdino – „apsiginklavę“ skėčiais ir lietpalčiais visi gėrėjosi Jurgos Šeduikytės, Iglės ir Tado Juodsnukio koncertais. Vakarą užbaigė Dj Jovani miksuojama šokių muzika.

Vėžaičių miestelio Oninės kiekvienam dalyvavusiems įsimins ilgam ir po metų vėl visi čia susirinks švęsti.

 

Šventės vakaro akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,