Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pirmą kartą Kretingos Dvaro šventėje – įspūdingos floristinės kompozicijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
baltukelias.lt nuotr. baltukelias.lt nuotr.

Šių metų Dvaro šventė „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo“ Kretingos muziejuje bus kaip niekada išskirtinė. Šventėje dalyvių laukia ne viena naujovė, o Kretingos muziejus savo istorijos puslapiuose rengiasi rašyti naujus pirmus kartus.

 

Devintąjį kartą rengiama Kretingos muziejaus Dvaro šventė jau turi įtvirtintas tradicijas – kaip visada Tiškevičių dvaro parke skambės klasikinė muzika, šokti kvies populiariosios muzikos atlikėjai, o vaikams siausti bus skirta visa pieva. Tačiau išskirtine menine programa visada garsėjusi Dvaro šventė nustebins ir naujovėmis.

„Šiais metais pirmą kartą bendradarbiauti kvietėme visas Kretingos rajono bendruomenes, seniūnijas, kvietėme ir visuomenines organizacijas bei įstaigas. Grafai Tiškevičiai buvo labai visuomeniški ir bendruomeniški žmonės. Tad jų dvasia ir vėl atgims. Net 23 bendruomenės, organizacijos, įstaigos rugpjūčio 6-ąjai pagamins floristines kompozicijas dvaro tema. Dvaro partere lankytojus tikrai nustebins 23 kompozicijos, kurios tarsi atvirukai nukels į dvarišką aplinką“, - sakė Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Kompozicijoms yra pagaminti 23 rėmai, kurios kūrėjai užpildys gėlėmis, gamtinėmis medžiagomis. Šią ilgai puoselėtą idėją – į dvaro šventę suvienyti bendruomenes – pavyko įgyvendinti gavus Lietuvos kultūros tarybos ir Kretingos rajono savivaldybės finansavimą. Kompozicijas rėmuose, kurių dydis yra 1x1,5 metro, kurs Kretingos rajono seniūnijos, bendruomenės, įmonės ir visuomeninės organizacijos, Klaipėdos universiteto Botanikos sodas, Palangos miesto botanikos parkas. Pastarojo floristė ketina atkurti seną Palangos atviruką, kuriame – Tiškevičių kurtas kurortas.

Per Dvaro šventę bus tęsiama ir visiškai nauja Kretingos muziejaus tradicija. Prie ūkvedžio namo muziejaus darbuotojai kartu su svečiais pasodins glaustašakius ąžuolus Kretingos rajono Garbės piliečiams – LR Seimo nariui Antanui Vinkui ir akademikui, profesoriui Vladui Algirdui Bumeliui. Šie ąžuolai taps naujai formuojamo „Atminties kiemelio“ dalimi.

Pirmą kartą Dvaro šventės dalyviai galės dalyvauti meno degustacijoje. Vilniaus „AP galerijos“ galerininkė Vilma Jankienė pakvies „ragauti“ meną – akimis, sielomis ir širdimis. Tai yra visiška naujovė, atvežama į Kretingos muziejų.

Šventės dalyvių lauks ir gastronominės degustacijos – austrių, vynų ir kitų gardumynų.

Visus pirmus kartus, degustacijas, gausybę koncertų vainikuos pirmą kartą Dvaro šventėje debiutuojantys „Viduramžių pasiuntiniai“. Ugnies šou „Inferno“ tikrai nepaliks abejingų.

Šventės dalyviai taip pat galės pasivėžinti senoviniu automobiliu, fotografuotis su dvaro poniomis, apžiūrėti Kretingos miesto įkūrėjui J. K. Chodkevičiui skirtą parodą, išgirsti net 4 skirtingų stilių koncertus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,