Logo
 Spausdinti šį puslapį

Apklausa dėl gatvių pavadinimų keitimo: ką reikia žinoti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Gargždų P. Cvirkos, J. Janonio ir Butkų Juzės gatvės gyventojai nuo rugpjūčio 1 iki 12 dienos kviečiami dalyvauti vietos gyventojų apklausoje dėl gatvių pavadinimo keitimo. Tik prasidėjus apklausai sulaukta ne tik aktyvumo balsuojant, bet ir įvairių klausimų. Pateikiame atsakymus į dažniausiai užduodamus.

 

Jei gyventojai nuspręs keisti gatvės pavadinimą, ar jie patirs išlaidų?

Gyventojai piniginių išlaidų nepatirs. Jiems nereikės keisti dokumentų, kuriuose minimas buvęs gatvės pavadinimas, nes duomenys apie pakeistą gatvės pavadinimą Lietuvos Respublikos valstybės registruose ir informacinėse sistemose pakeičiami automatiškai.

Jei gyventojui prireiktų deklaruotos gyvenamosios vietos pažymos – ji nemokamai išduodama seniūnijoje arba internetu. Kreipiantis dėl paslaugų teikimo į seniūniją ar kitas įstaigas, informacinėse sistemose automatiškai bus matomas pakeistas adresas.

Gyventojai nepatirs nei išlaidų, nei rūpesčių ir dėl sutarčių su paslaugų tiekėjais, pavyzdžiui AB „Klaipėdos vanduo“. Savivaldybė informuos įmones ir sutartyse adresai bus pakeisti automatiškai, vartotojo kodas išliks toks pat.

 

Kur ir kada galiu balsuoti?

Gyventojai gali balsuoti Gargždų seniūnijoje (Žemaitės g. 10, II aukštas, 3 kabinetas, Gargždai). Pirmadieniais, antradieniais gyventojai priimami nuo 8 iki 17 val., trečiadieniais, ketvirtadieniais – nuo 8 iki 18 val., o penktadieniais – nuo 8 iki 15.45 val. Dirbama be pietų pertraukos.

 

Ar apklausoje gali dalyvauti visi Gargždų gyventojai?

Atsižvelgiant į tai, kad pasiūlymai keisti gatvių pavadinimus buvo inicijuoti ne pačių gatvės gyventojų, o ir pokyčiai dėl pavadinimo keitimo palies konkrečią grupę žmonių, nuspręsta atsiklausti jų nuomonės prieš teikiant sprendimą Tarybai. Todėl apklausoje gali dalyvauti tik gyvenamąją vietą Gargždų J. Janonio, P. Cvirkos ir Butkų Juzės gatvėse deklaravę gyventojai.

 

Kokius dokumentus reikia turėti, norint dalyvauti apklausoje?

Atvykstant dalyvauti apklausoje būtina turėti asmens tapatybės kortelę arba pasą.

 

Kaip balsuoti neįgaliesiems?

Neįgalieji bus aptarnaujami pirmame seniūnijos aukšte. Asmenys dėl negalios negalintys išeiti iš namų, turėtų registruotis pas Gargždų seniūnijos specialistę gyvenamosios vietos deklaravimui Snieguolę Jurjonienę telefonu +370 618 04 022, nurodydami savo asmens kodą, kad būtų galima patikrinti jo deklaruotą gyvenamąją vietą. Sutartu laiku specialistė atvyks į neįgaliojo namus, kur jam bus suteikta galimybė balsuoti.

Daugiau informacijos dėl dalyvavimo apklausoje teikia Gargždų seniūnijos specialistė gyvenamosios vietos deklaravimui – Snieguolė Jurjonienė (el. p. ; tel. +370 618 04 022).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,