Logo
 Spausdinti šį puslapį

Iš pavojingos jūros ištrauktas girtas poilsiautojas „padėkojo“: krante sumušė gelbėtoją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Palangos miesto gelbėjimo tarnybaos nuotr. Asociatyvi Palangos miesto gelbėjimo tarnybaos nuotr.

Jokie perspėjimai apie pavojų gyvybei ir gresiančias pinigines baudas poilsiautojų nuo maudynių pavojingoje Baltijos jūroje neatbaido. Ypač agresyviai elgiasi girti asmenys, kurie prieš juos drausminančius gelbėtojus naudoją ir smurtą. Pirmadienį gelbėtojas sumuštas Šventojoje.

 

Palangos gelbėtojai ant kojų pirmadienį pakelti po pietų. Tuo metu kurorto paplūdimiuose plevėsavo maudytis draudžiančios raudonos vėliavos. Baltijos jūra buvo pavojinga, tačiau dalis poilsiautojų į tai nekreipė didesnio dėmesio.

Apie 13.30 val. Šventosios paplūdimyje budintys gelbėtojai gavo pranešimą, kad ties šiauriniu gelbėtojų postu jūroje maudosi keturi asmenys. Į nurodytą vietą nuskubėję gelbėtojai vandenyje pamatė keturis vyrus. Matėsi, kad visi jie yra apsvaigę nuo alkoholio. Vyrai iš raginimų kuo skubiau grįžti į krantą tik pasišaipė.

Vienas poilsiautojas buvo pakankamai nutolęs nuo sausumos, tad dėl jo gyvybės sunerimę gelbėtojai nusprendė jį traukti iš vandens. Apie 14 val. vyras ištrauktas į krantą.

Jis iš karto „padėkojo“ gelbėtojams – vienam jų alkūne trenkė į veidą.

Į paplūdimį iškviesti policininkai įtariamąjį sulaikė. Paaiškėjo, kad jis su draugais prie jūros pailsėti atvyko iš vieno Klaipėdos apskrities miestelio.

36 metų vyras buvo labai apsvaigęs nuo alkoholio. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Į alkotesterį įpūtė 2,54 prom.

Mušeika sulaikytas ir nugabentas į Palangos miesto policijos komisariatą. Vėliau iš pastarojo pervežtas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, kurioje antradienio naktį ir blaivėsi.

Įtariamajam gresia baudžiamoji atsakomybė ir teistumas. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,