Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką įspūdingo galima pamatyti Zanzibare?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Vaikystėje mus žavėjo pasaka apie daktarą Aiskaudą, kuris kažkur prie Limpopo upės gydė beždžiones ir nuo dantų skausmo išgelbėjo net patį piratų vadą Barmalėjų, todėl mes svajodavome apie tai, kaip būtų gerai aplankius tas vietas. O dabar tai tapo įmanoma. Jei jums norisi atsidurti Afrikoje, jūsų laukia puikūs kelionių pasiūlymai į Zanzibarą.

 

Kas įdomesnio Zanzibaro salyne be smėlio paplūdimių Indijos vandenyno pakrantėje?

Zanzibare yra viešpatavę ne tik arabai, portugalai, britai, bet ir indai, todėl šių kultūrų kokteilį galima pamatyti savo akimis salos sostinės – Stountauno senamiestyje. Patsai miestas – tai tikrai nuostabus ir gyvybingas muziejus po atviru dangumi. Čia rasite ir seną apsauginį fortą, ir Stebuklų namą – buvusią Zanzibaro sultono rezidenciją, dabar ten veikia istorijos ir kultūros muziejus, ir daugelį kitų dėmesio vertų objektų. O muzikos melomanų laukia namas, kuriame gimė ir augo žymusis dainininkas Fredis Merkuris. Dabar jo gimtajame name veikia muziejus.

 

Kas Zanzibare laukia vandens gyvūnijos mėgėjų?

Nors Zanzibaro sala ir nedidelė, joje apstu nuostabių gamtos kertelių, čia gausu tik šiai salai būdingų gyvūnų, o šiaurinėje salos pusėje turistų laukia seklūs pakrančių vandenys ir ryškiaspalviai koralų atolai. Palei juos nardydami galėsite pamatyti iki tol neregėtų rūšių žuvis bei kitokius vandens gyvūnus. Pavyzdžiui, Mnembos atole įmanoma kartu paplaukioti su delfinai, žaliaisiais vėžliais bei rajomis. Tik nuo pastarųjų verta laikytis kuo atokiau.

 

Su kuo galima susidurti Zanzibaro atogrąžų džiunglėse?

Ne tik vandens gyvūnija šioje saloje verta susižavėjimo. Egzotikos mėgėjų laukia Džozanio miškas, kuriame įkurtas vienintelis saloje esantis nacionalinis parkas. Džiunglių tankmėje nuo medžio ant medžio strikinėja beždžionės, tarp kurių ir į Raudonąją knygą įrašytosios šunbeždžionės – rudieji Zanzibaro kolobai.  O ant žiedų jų nektaru smaguriauja nesuskaitoma daugybė įvairiaspalvių drugelių. Kalbama, jog naktį į medžioklę išsiruošia aistringasis medžioklis – Zanzibaro leopardas, kuris irgi arti išnykimo. Tačiau geriau nerizikuoti su juo susitikti. Bet ir be jo šioje saloje galima patirti daug smagių nuotykių, kurie išliks atmintyje visą likusį gyvenimą. 

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,