Logo
 Spausdinti šį puslapį

Skaitytojos įspūdžiai po Delfi TV laidos apie Gargždus

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Delfi TV laidos stop kadras Delfi TV laidos stop kadras

Naujienų portalas „Mano Gargždai“ gavo skaitytojos, panorusios likti anonime, laišką. Dalinamės jos nuomone apie matytą laidą per Delfi TV.

 

„Rašau jums, nes po laidos, kurią mačiau vakar, tiesiog pasidarė labai pikta, nes pagaliau supratau, kodėl gargždiškius kitur pasitinka su šiokia tokia pašaipa.

Kai žmonės iš kitų Lietuvos miestų sužino, kad esu iš Gargždų, vis sulaukiu klausimų, kas pas mus Gargžduose čia vyksta, kas su gargždiškiais ne taip. Vis galvojau, kodėl. Ir netikėtai vakar einant per kanalus pataikiau į Delfi TV, o ten – pažįstami veidai: vicemerė Balnionienė ir direktoriaus pavaduotoja Petrauskienė. Pasirodo taip, jos vis dar pavaduotoja ir vicemerė. Nors atleistos buvo lyg ir pavasarį. Tai kaip čia yra, ar jos žurnalistus klaidina ir taip laikosi postų, kad prisistato tuo kuo nėra, ar čia žurnalistai klysta?

Bet čia tik smulkmena. Pasiklausius jų žodžių apie mus, gargždiškius, tapo aišku, kodėl kitur esame sutinkami su pašaipa. Politikės, kurios turėtų mūsų rajoną reprezentuoti, gerbti demokratiją, rinkimus, atsisėdusios tiesiog išvadino kitų pažiūrų gargždiškius (ne konservatorius) puvėkais, o Balnionienė tiesiog pareiškė, kad pas mus sąmoningų žmonių mažuma, todėl didžiajai masei reikia padėti susivokti. Suprask, mes, eiliniai gargždiškiai, neturim nei supratimo, nei nuovokos, o štai jos yra tos, kurios mums padės susivokti. Tarp įžeidinėjimų gargždiškiams jos bandė girtis ir savo darbais, aiškino, jog buvo tiesiog šviesos blyksnis šitoj slogioj vietoj, tik niekas jų nesuprato ir virkavo kaip dabartinė valdžia tik juosteles karpo, nors pačios po visą rajoną su šakočiais lakstė ir prie kiekvienos nudažytos bažnyčios ar tvoros fotografavosi. Tai su juostele, tai su gėlyte, tai svajingai žengiant per savivaldybės aikštę. Nežinau, gal žiūrint iš Vilniaus atrodo vienaip, tačiau žiūrint gargždiškiui - svetima gėda. Juk mes viską žinome.

Buvo epizodas ir apie Cvirkos gatvės pavadinimo keitimą ir surengtą gyventojų apklausą. Pasirodo, gyventojų nuomonės paklausimas yra žingsnis atgal, nes ko nori gyventojai yra nesvarbu, turi nuspręsti valdžia, tai yra jos. Gal joms vertėtų priminti, kad tik autokratinėse valstybėse valdžia daro ką nori, o mes gyvenam demokratinėje šalyje, kur valdžia privalo atsiklausti piliečių.

Sunku suprasti, kodėl žmonės, turintys kitą nuomonę, pažiūras nei šios po vakar nelabai jau ir gerbiamos ponios, automatiškai yra prastesni ir mums reikalinga būtent jų „išmintingųjų“ pagalba suvokiant, kas yra gerai, o kas blogai.

Norisi paklausti tik vieno. Ar jausitės gerai eidamos į rinkimus ir pasakodamos, kokie gargždiškiai šaunūs žmonės ir turėtų rinktis jus, kai prieš tai nuolat dergiate mus kaip įmanydamos?

Būčiau dėkinga jei žiniasklaida paklaustų mūsų valdžios atstovių, ar jos mano, kad elgiasi gerai tiesiog nuolat visur maišydamos Gargždus su žemėmis ir kaip jos prisideda prie Gargždų įvaizdžio gerinimo Lietuvoje, ar mes verti tik pašaipos? Matėme facebooke, kad jau Gargždus ir po kupolu Petrauskienė nori pakišti, nes gargždiškiai kažkokie prastesni?

Nuoširdžiai pikta, kad gargždiškiai visada lieka kažkokių klounų vietoje ir net ne žymiojo Petro, o šių mūsų pažangiųjų dabar jau Tarybos narių dėka.“

 

Delfi TV laidos įrašą galite pažiūrėti ČIA.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,