Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dėl netinkamo elgesio su darbuotojais ir naudojimosi tarnybine padėtimi atleidžiama J. Lankučio viešosios bibliotekos direktorė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Nuo šiandien, rugpjūčio 5 d., iš pareigų atšaukiama J. Lankučio viešosios bibliotekos direktorė Indra Tamašauskienė. Toks sprendimas priimtas po išaiškėjusių faktų apie netinkamą įstaigos vadovės elgesį su darbuotojais ir naudojimąsi tarnybine padėtimi.

 

Šią savaitę gautas J. Lankučio viešosios bibliotekos darbuotojų skundas dėl nuolatinio netinkamo bibliotekos direktorės elgesio. Skunde įvardytus faktus, kad direktorė naudoja nepagarbius kreipinius, pakeltą toną prieš darbuotojus, darbuotojai patvirtino ir žodžiu, ir raštu. Jie prašo užtikrinti saugias darbo sąlygas ir aplinką.

Įvertinus darbuotojų skundą, galima daryti išvadą, kad direktorė ne tik nevykdė Darbo kodekso 30 straipsnyje jai nustatytos pareigos, bet ir pati savo netinkamu elgesiu kenkė psichosocialiniam klimatui darbo aplinkoje, nesugebėjo užtikrinti komandinio darbo, nesugebėjo palaikyti produktyvių socialinių ir darbinių santykių.

Taip pat užfiksuoti faktai, kad bibliotekos direktorė, siekdama asmeninės naudos, naudojosi tarnybine padėtimi. Praėjusiais metais, pritarus Tarybai, J. Lankučio viešajai bibliotekai buvo nupirktas automobilis VW PASSAT, už kurį iš biudžeto kiekvieną mėnesį yra sumokama ne mažiau nei po 450 eurų. Šis automobilis skirtas įstaigai, tačiau išaiškėjo faktai, kad bibliotekos direktorė kasdien juo naudojosi asmeninėms reikmėms.

Savo pačios pasirašytu įsakymu direktorė nusistatė, kad šis automobilis turi būti saugomas jos namų kieme. Tai reiškia, kad kiekvieną dieną po keliasdešimt kilometrų iš namų į darbą ir atgal ji važinėjo tarnybiniu automobiliu, išlaikomu iš mokesčių mokėtojų pinigų. Taip pat fiksuotas faktas, kad direktorė automobilį pasiėmė ir savo namų kieme laikė net ir atostogų metu.

Tokiu savo įsakymu direktorė susikūrė palankias sąlygas automobilį naudoti ne tarnybos reikmėms ir sutaupyti asmenines lėšas automobilio kurui, draudimui, remontui bei siekė įteisinti tarnybinio automobilio naudojimą asmeninėms kelionėms iš namų į darbovietę ir atgal. O tai prieštarauja įstatyme įtvirtintam absoliučiam draudimui naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai ir racionaliai naudoti Savivaldybės biudžeto lėšas.  

Įvertinus šiuos faktus priimtas sprendimas atšaukti ją iš užimamų pareigų. I. Tamašauskienei bus išmokėta kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,