Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pažeidėjai nepasimoko: aplinkosaugininkams dar sykį įkliuvo asmuo internete prekiavęs tinklais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
AAD nuotr. AAD nuotr.

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos ir Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai tęsdami tyrimą, pastebėjo, kad aplinkosaugininkams gerai žinomas asmuo, skelbimų portale atnaujino informaciją apie parduodamus tinklus. Atlikus patikrinimą asmens namuose rasti 25 tinklai. Be to, aptikus didelį kiekį šaunamųjų ginklų, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

 

„Įspėjame tikriname ne tik prekybos vietas, bet ir skelbimus internetinėje erdvėje, todėl bet kokia neteisėta prekyba ar neteisėtų įrankių laikymas užtrauks administracinę atsakomybę.

Šiuo atveju gavus teismo nutartį įeiti į gyvenamas asmens patalpas organizavome reidą. Asmens artimieji nenorėjo mūsų įsileisti į vidų, o įsileidus paaiškėjo, kad jie dalį tinklų išmetė pro balkono langą. Iš viso bute rasti 25 tinklai. Šis pažeidėjas aplinkosaugininkams gerai žinomas, šiais metais baustas du kartus“, – sako Klaipėdos GGAI pareigūnas Mindaugas Salys.

Be to, asmens namuose radus didelį kiekį šaunamųjų ginklų nedelsiant informuota policija. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kiek anksčiau pagal rinktą informaciją Klaipėdos ir Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai iš asmens buvo konfiskavę daugiau nei 100 tinklų. Asmeniui už prekybą tinklais buvo surašyti net 8 administracinio nusižengimo protokolai.

AAD ragina piliečius elgtis atsakingai ir primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,