Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dėl kilusios gaisro Aukštkiemiuose aplinkosaugininkai atlieka tyrimą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
AAD nuotr. AAD nuotr.

Vakar vėlai vakare kilęs gaisras Aukštkiemiuose esančioje antrinių žaliavų rūšiavimo įmonėje buvo likviduotas prieš vidurnaktį, o paskutinis ugniagesių automobilis gaisravietę paliko apie 6 valandą ryto. Kadangi liepsnojo plastiko atliekos, aplinkosaugininkai atvykę į vietą paėmė mėginius oro užterštumui įvertinti, atliekamas tyrimas ir vertinama galimai aplinkai padaryta žala, o visuomenės sveikatos specialistai dėl kilusio gaisro pateikė rekomendacijas gyventojams.

 

Liepsnos, kilusios Aukštkiemių kaime, sunaikino apie 5 tonas plastiko atliekų. Dėl degančių atliekų susidarė dūmų kamuoliai, todėl aplinkiniai gyventojai buvo paraginti užsidaryti langus, nebūti lauke.

Dar gesinant liepsnas į įvykio vietą atvyko aplinkosaugininkai, kurie iškvietė Aplinkos apsaugos agentūros laboratoriją ir paėmė mėginius oro užterštumui įvertinti. Taip pat Klaipėdos aplinkos kokybės kontrolės skyrius pradėjo tyrimą, bus nustatinėjimas tikslus sudegusių atliekų kiekis bei vertinama galimai aplinkai padaryta žala. Apie situaciją nuolat informuojama ir Klaipėdos rajono savivaldybė bei jos vadovai.

Šiandien iš ryto įvykio vietoje apsilankė ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistai. Jie taip pat apvažiavo artimiausias gyvenvietes, bendravo su gyventojais, pateikė jiems rekomendacijas. Specialistai primena, kad gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai, juose gausu kietųjų dalelių, anglies monoksido, suodžių bei kitų teršalų, kurie dirgina kvėpavimo takus.

Ūmaus teršalų poveikio požymiai gali būti akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija, ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga, padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms, ypač vaikų, paūmėjusios kvėpavimo takų alerginės uždegiminės reakcijos. Todėl gyventojams rekomenduojama stebėti savo sveikatą, pasijutus blogai, nedelsiant kreiptis į gydytoją. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,