Logo
 Spausdinti šį puslapį

Praūžė 15-asis „Gargždo festivalis“ – šventėje dvi dienas nerimo linksmybės ir netilo garsai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Nugalėtojai - Jakų bendruomenė. Kiti Gargždai archyvo nuotr. Nugalėtojai - Jakų bendruomenė. Kiti Gargždai archyvo nuotr.

Praūžė 15-asis Gargždo festivalis, o praūžė todėl, nes Gargždiškių šventėje dvi dienas nerimo linksmybės ir netilo garsai. Apie renginį šį kartą pasakojama žiūrovų ir dalyvių mintimis.

 

„V Cepelinų virimo Lietuvos čempionatas – puiki ir unikalu šventė, kuria gali didžiuotis ne tik organizatoriai, bet ir visas Klaipėdos rajonas! Sugūžėjusi minia žmonių mėgavosi ir kalbėjo tą patį – puiku, nuostabu, sotu, unikalu ir linksma!“ – dalyvavusieji šventę mini socialiniame tinkle „Facebook“.

Iš tikrųjų, šis renginys pasižymi unikalumu ir transliuoja būtent tokį miesto identitetą, kurio mums, gargždiškiams, kartais labai pritrūksta, todėl turime puoselėti jį kartu, surėmę pečius. „Kas jau kas, o Paupių bendruomenė, kaip niekas kitas žino, kad bendrystė ne tik kad jungia vietos gyventojus, bendruomenes, bet ir veža. Tad Lietuvos Cepelinų čempionato metu suburti atvykusieji į renginį svečiai, komandos ir kiti dalyviai bendram, gražiam tikslui - originaliai dovanai, skirtai Lietuvos Cepelinų čempionato organizatoriams Jubiliejinio 5-ojo gimtadienio proga“, – skambėjo dar viena dalyvavusių citata.

Kitame komentare didžiuojamasi Rudaičių kaimo bendruomene – „Pasisekė! Vieną cepeliną gavau ir aš! Šaunuoliai Rudaičių kaimo bendruomene „Ant kalno“ , kad susibūrėte ir dalyvavote cepelinų virimo čempionate Gargžduose!“. Jie susilaukė ir daugiau palaikymo bei paskatų – „Pirmas cepelinas gavosi tikrai neprisvilęs ir, kaip supratau, bus nepaskutinis išvirtas! Sėkmės Jums visame kame, o ypač prie bendrystės katilo!“

Komandų šiemet susibūrė net 13, tiesa, registravosi 14, tačiau viena dėl dalyvių ligos neatvyko. Geografija plati: – Moterų klubas „Raktas“ iš Tauragės, Giliogirio bendruomenės komanda iš Rietavo savivaldybės, „Pajūrio DPE“ komanda iš Palangos, UAB „Skaidrola“, „Aurora“ ir Paupių bendruomenės komandos iš Klaipėdos, bei mūsų rajono atstovai: Kiškėnų, Jakų, Birbinčių, Smilgynų ir kaimynų, Rūdaičių „Ant kalno“, bendruomenių komandos, dar „Ugningosios blezdingos“ iš Gargždų, „Sesių trio“ – jungtinė Ketvergių ir Dituvos komanda.

Organizatoriams ir dalyviams jau tampa įprasta, kad dažniausiai nugali naujokai, pirmą kartą atvykę į čempionatą: „Mes, kaip Sendvario seniūnijos gyventojai, krykštaujam iš džiaugsmo, kad laimėjo mūsų kaimynai – Jakų bendruomenė“.

„Kregždutės – 2 vieta, pasirodo ne tik šokti mokam. Esmė žmonių susibūrime, o vietos tik simbolika“ – sako antrosios vietos laimėtojai, o garbingą trečiąją vietą laimėjo Šaunioji Birbinčių bendruomenės komanda.

Padėka valgytojams: „Ir kokie būtų buvę Paupių komandos cepelinai, jei nebūtų bendruomenės narių ir kitų paupiškių šilto palaikymo? Dėkojame tiems, kas nepasididžiavo ir atvažiavo jų valgyti“.

Buvo ir apgailestaujančių: „Nebuvau, pasistengsiu kitą kart, džiaugiuosi ir didžiuojuosi šitokia unikalia švente, pagarba organizatoriams...“

Bendruomenės lūpomis skambėjo džiaugsmas ir padėka: „Labai miela šventė. Ačiū rengėjams. Tinka visoms amžiaus grupėms.“

„Ką ir bepasakysi, cepelinai sutelkia bendruomenes, smagu, kad mokame džiaugtis ir bendrauti“.

Visų komandų taškų lentelę galite rasti čia: https://www.facebook.com/bendrai.lt/photos/a.252768965280741/1179581005932861/

Pereinant prie antrosios festivalio dienos negaliu nepacituoti: „„Gargždo festivalis“ – tai šventė, kur dauguma mūsų kraštiečių stengiasi sudalyvauti, smagiai praleisti laiką, paskanauti cepelinų ir žinoma susirungti konkūrų varžybose. Be abejonės ir Rietavo žirgyno komanda vykome į „Gargždo festivalį 2022“.“

Raitelių į konkūrų varžybas atvyko tikrai gausus būrys: pirmą kartą per 15 metų aikštėje startavo net 150 duetų, o tai jau suteikia išskirtinumo renginiui. Žirgų šuoliais grožėkitės mūsų fotografų nuotraukose.

Gargždų miesto 2022 metų taurę, iš 19 dalyvavusių duetų, laimėjo Gaudenė Janavičiūtė iš Smalininkų, jos žirgas – Žigoleta, antroji vieta – Irmantas Grikienis su žirgu Brown iš Kauno, o trečioje vietoje liko Iveta Janavičiūtė su žirgu Briks.

Gargždo konkūre dalyvavo 31 duetas, laimėjo kaunietis Irmantas Grikienis su žirgu Corneto, antroji Gaudenė Janavičiūtė su Žigoleta ir trečioji – Iveta Janavičiūtė su Briks. Šį kartą taip atsitiko, kad pagrindiniuose konkūruose laimėjo tie patys sportininkai, tik skirtingas vietas. Šuolio į aukštį rungtyje laurus nuskynė Irmantas Grikienis su žirgu Cornetto.

Pirmąjame - Atidarymo konkūre, trijose įskaitose užsiregistravo net 98 raiteliai. Pirmieji startavo patys mažiausi raiteliukai ir kliūtys buvo iki 30-40 cm – visi dalyvavusieji gavo po atminimo prizą už tai, kad nugalėjo save.

Antroje įskaitoje, 60 cm aukščio rungtyje, nugalėtoja tapo Emilija Pociūtė iš Rietavo su žemaitukų kumelaite Ketoma, antroji liko Emilė Bartkevičiūtė su Rosara ir trečioji vieta taip pat atiteko Emilijai Pociūtei su žemaitukų žirgeliu – Vėju.

Trečioji įskaita – 80 cm aukščio kliūtys – nugalėjo Liepa Malakauskytė su žirgu Rumba, antroji – Eglė Bielskytė su Hatora ir trečiąją garbingą vietą laimėjo Gargždiškė Urtė Lukošiūtė su žirgu Haris.

Visus raitelių rezultatus galima rasti:- https://www.facebook.com/Garg%C5%BEdo-festivalis-1449857001952622

Pats svarbiausias Festivalio akcentas yra tas, kad visiems buvo smagu ir linksma, kad buvo skanių cepelinų, linksmos muzikos ir dainų, Minijos slėnio aikštę puošė nuostabūs žirgai.

 

Šventės akimirkomis dalinasi „Kiti Gargždai“ – jų archyvo nuotraukos.

 

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,